Oporba u Srbiji podržala Novu i N1

Foto: N1

ZASTUPNICI dijela oporbe u Skupštini Srbije na sjednici su podržali televizije N1 i Novu S, tako što su ustali i podignuli papire s natpisom "Mrak u Srbiji bez slobodnih medija". Natpis su držali zastupnici iz Ujedinjenih, Narodne stranke, DS-a, Moramo-Zajedno i Zeleno-lijevog kluba kad su u dvoranu ulazili predstavnici medija.

Šef zastupnika naprednjaka Milenko Jovanov tada je odbio govoriti i zatražio od predsjedavajuće Elvire Kovač da osigura uvjete za nastavak sjednice. Jedan od zastupnika iskoristio je trenutak i raširio zastavu s Kosovom i natpisom “nema predaje”, zbog čega je opomenut. Prema skupštinskom poslovniku, naime, nije dopušteno isticanje obilježja.

Na primjedbu da je učinio isto što i zastupnici koji su držali natpise podrške televizijama, Kovač je odgovorila da nije isto jer oni nisu držali nikakva obilježja. Kovač je zatim zamolila oporbene zastupnike da sjednu i spuste natpise kako bi se sjednica mogla nastaviti.

U nastavku ipak nije došlo do smirivanja strasti, verbalno su se sukobili Milenko Jovanov i zastupnik Narodne stranke Borislav Novaković. Novaković je na provokaciju Jovanova odgovorio uvredom zbog čega mu je izrečena i opomena.

Podsjetimo, televizije N1 i Nova S umjesto programa od ponoći emitiraju telop s crnim ekranom na kojem se nalazi poruka “Mrak u Srbiji bez slobodnih medija”.

Pročitajte više

 

Pročitajte više