Poginuo policajac koji je bio u Orbanovoj pratnji nakon utakmice na Euru

Foto: EPA

Njemački policajac preminuo je, a drugi je teško ozlijeđen nakon prometne nesreće dok su pratili mađarskog premijera Viktora Orbana po završetku njegova boravka na Euru 2024. gdje je pratio utakmicu svoje zemlje protiv Škotske.

Incident se dogodio u ponedjeljak ujutro nakon što je Orban u nedjelju navečer prisustvovao nogometnom susretu u kojemu je njegova zemlja pobijedila u susretu skupine A.

Štutgartski motociklistički tim prometne policije pratio je Orbana u zračnu luku kada je 69-godišnji vozač BMW-a, koji nije znao da je raskrižje zatvoreno za pratnju, pokušao skrenuti, ali se pritom sudario s policajcem na motoru.

Od siline udara motocikl 61-godišnjeg policajca odbačen je na motocikl njegova 27-godišnjeg kolege. Stariji policajac od zadobivenih je ozljeda preminuo u bolnici, dok je mlađi policajac teško ozlijeđen.

"Duboko smo šokirani nesrećom naših kolega. Tragične okolnosti smrti našeg cijenjenog kolege ostavile su nas bez riječi i do srži su pogodile cijelu policiju u Stuttgartu", rekao je šef policije Markus Eisenbraun u izjavi.

"Naše su misli s njegovom obitelji, rodbinom i prijateljima. Kolegi koji je također teško ozlijeđen u nesreći upućujemo najljepše želje za brz oporavak", dodao je.

Ludwigsburška policija, koja je preuzela istragu incidenta, pozvala je svjedoke da se jave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.