Oružani sukob migranata u Srbiji. Jedan ubijen, šest teško ozlijeđeno

Ilustracija: Dubravka Petrić/PIXSELL

JEDAN je migrant ubijen, a šestero teško ozlijeđeno u oružanom obračunu danas u naselju Makova Sedmica u predgrađu Subotice, javila je Radiotelevizija Srbije.

Ozlijeđeni migranti, među kojima je i 16-godišnja djevojčica koja je životno ugrožena, primljeni su u subotičku bolnicu. Policija, žandarmerija MUP-a Srbije i hitna pomoć izašli su na mjesto sukoba, a policija je blokirala prilaze šumi u kojoj se dogodio obračun.

Sukobili su se Afganistanci i Pakistanci

Policiji je jutros stigla dojava građana da se čuje pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici, nakon čega su jake policijske snage na mjestu sukoba zatekle ozlijeđene, pa je pozvana hitna pomoć. Predsjednik vijeća mjesne zajednice Makova Sedmica Mirsad Nalić rekao je da su se sukobili migranti iz Afganistana i Pakistana.

"Danima, od jutra do mraka, taksi vozila somborskih tablica prolaze ovuda i odvoze ih u šumu. Policija intervenira, ali se oni poslije sat vremena ponovo vrate", ustvrdio je Nalić. U subotičkoj bolnici zbrinuto je šestero ozlijeđenih hicima iz vatrenog oružja, a u najtežem stanju je 16-godišnja djevojčica za čiji se život bore liječnici.

Pročitajte više