Osječanin koji je bacao Molotovljeve koktele na pekare završio u istražnom zatvoru

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Osijeku je ispitalo 32-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak u večernjim satima  4. listopada 2022., u Tenji i Osijeku, u nakani da načini štetu na pekarnicama u vlasništvu dvoje oštećenika (1955. i 1965.), otvorenim plamenom zapalio unaprijed pripremljene staklene boce ispunjene zapaljivom tekućinom s platnenim smotuljkom tzv. Molotovljeve koktele te ih bacao prema pekarnicama i u prostor pekarnica.

Osnovano se sumnja da je navedeno učinio svjestan da je vrijednost pekarske opreme u njihovim pekarnicama veća od 200.000,00 kuna te da može doći do širenja požara na obližnje nekretnine, koje su vrijedne više od 200.000,00 kuna. Isto tako, bio je svjestan da se u pekarnicama nalaze zaposlenici koji bi mogli biti ugroženi uslijed proširenja požara. Osumnjičenikovim postupanjem su zapaljena sva tri poslovna objekta, a daljnje širenje požara spriječili su zaposlenici pekarnica i Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka", priopćeno je iz DORH-a.

Sudac osječkog Županijskog suda je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela.

Pročitajte više