Poduzetnik za stečaj firme krivi Đakovačku nadbiskupiju. Oni kažu da sramoti papu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

ĐAKOVAČKO-OSJEČKA nadbiskupija ističe da su netočne i neistinite tvrdnje osječkog poduzetnika Marijana Ravlića, koji za stečaj svoje tvrtke Rams smatra odgovornim crkvene i pravosudne dužnosnike.

Ravlić je u nekoliko hrvatskih gradova prosvjedovao postavljanjem mobilnih jumbo-plakata, tvrdeći kako je njegova tvrtka otišla u stečaj zbog nemogućnosti naplate duga od 2.3 milijuna kuna od Đakovačko-osječke nadbiskupije i osječkog Caritasa za izvedene radove na duhovno-rekreacijskom centru Emaus, u blizini Valpova.

Na nedavnom prosvjedu ispred zgrade osječkoga Županijskog suda postavio je mobilne jumbo-plakate s fotografijama i imenima osoba koje smatra odgovornim za propast svoje tvrtke, među kojima su čelnici Đakovačko-osječke nadbiskupije, osječkog Caritasa te neki suci osječkoga Županijskog i Trgovačkog suda, Općinskog suda u Valpovu i predstavnici Državnog odvjetništva, koje je na plakatima nazvao "Udruženom zločinačkom organizacijom".

Odgovor nadbiskupije: Nikad nismo bili u poslovnom odnosu s Ravlićevom tvrtkom

Nadbiskupski ordinarijat u Đakovu u izjavi za javnost ističe kako Marijan Ravlić na neuobičajeno agresivan način u javnosti proziva Đakovačko-osječku nadbiskupiju koja, kao pravna osoba, nikada nije bila u poslovnom odnosu s tvrtkom Rams niti s Marijanom Ravlićem.

U poslovnom odnosu s tvrtkom Rams bio je Caritas Osijek, koji je u međuvremenu brisan iz sudskog registra. "Sramoćenjem Crkve, pape Franje, nadbiskupa Marina Srakića i Đure Hranića te drugih osoba Marijan Ravlić pokušava naplatiti nepoznati iznos novca izvan institucija pravosuđa i zakona Republike Hrvatske", navodi se u izjavi.

"Iznos od 2.3 milijuna, za koji Marijan Ravlić uporno ponavlja da mu je Caritas Osijek ostao dužan, netočan je i neistinit. Naime, Marijan Ravlić je sam napisao taj ugovor, koji osječki Caritas nikad nije potpisao, a hrvatsko ga pravosuđe nikada nije prihvatilo", ističu u Nadbiskupskom ordinarijatu.

"Isplata bilo kojeg iznosa Ravliću kao fizičkoj osobi značila bi kazneno djelo"

Napominju kako je Ravlićeva tvrtka Rams u stečaju i može je zastupati jedino stečajni upravitelj, a ne Marijan Ravlić koji kao fizička osoba ne može potraživati ništa od Đakovačko-osječke nadbiskupije kao osnivača Caritasa.

"Svako drugo postupanje Đakovačko-osječke nadbiskupije bilo bi protuzakonito i isplata bilo kojeg iznosa novca Marijanu Ravliću kao fizičkoj osobi značila bi kazneno djelo", zaključuju u Nadbiskupskom ordinarijatu u Đakovu.

Pročitajte više