Osoblje Twittera nije na vrijeme primilo plaće. Rugali su se na Twitteru

Foto: EPA

BROJNI zaposlenici Twittera koji su dobili otkaze nakon što je Musk preuzeo vlasništvo nad kompanijom na toj su se društvenoj mreži požalili da nisu na vrijeme primili svoje plaće. Radi se o plaćama za studeni koje su po platnom programu već trebale sjesti na račune zaposlenika, izvijestio je novinar Chris Stokel-Walker, a prenosi Newsweek.

"Ovo je veliki problem koji je digao na noge sadašnje i bivše zaposlenike u privatnim grupama", napisao je Stokel-Walker. "Osoblje u Irskoj i Nizozemskoj bilo je plaćeno na vrijeme. U posljednjih 30 minuta neke su plaće stizale na bankovne račune, jedna po jedna, što sugerira da to rade ručno."

Rugali se na Twitteru

Ovo su na Twitteru potvrdili i neki otpušteni zaposlenici. "Volim igrati 'hoću li dobiti plaću sutra ili ne?' u nedjelju navečer. (Nema nadolazećih isplata na vidiku)", tvitao je Eli Schutze Ramirez, softverski inženjer na Twitteru iz Londona, koji je nedavno otpušten.

"I ja", odgovorio mu je Simon Balmain. "Čudno, dobio platni list, ali ne i novac." Nic Keaney, koja je također radila na Twitteru, tvitala je brojne memove i gifove ističući da ni ona nije plaćena na vrijeme. Zaposlenik Chris Younie tvitao je isječak pop pjesme I just Got Paid od Elle Eyre, zajedno s napisom: "Trenutno nitko na Twitteru."

Stokel-Walker je kasnije pojasnio kako se čini da je nekim članovima osoblja isplaćeno nakon što im je poslao novinarski upit. "Jako mi je drago da je osoblje sada plaćeno. Ali nije dobar način za vođenje tvrtke ako ljudi počnu primati plaću nakon što se obratim Twitteru za komentar", napisao je Stokel-Walker na Twitteru.

Pročitajte više

 

Pročitajte više