Tip osuđen da je tinejdžerici gurnuo jezik u usta dao nagradu Daliću, ovaj primio

Screenshot: HRT

HRT je jučer objavio da je hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio na svečanosti u Varaždinu koju je organizirala Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata 91. u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Dalića su proglasili "osobom godine" i dodijelili mu zlatnu plaketu. 

HRT je proglašenje i zlatnu plaketu nazvao "još jednim priznanjem" za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, a Dalić im je velikodušno zahvalio na tome.

"Čast mi je i zadovoljstvo što mogu primiti ovu nagradu od naših branitelja i Puma. To je veliki ponos. Jako dobro se zna koliko hrvatska nogometna reprezentacija i ja osobno cijenimo i poštujemo sve ono što su branitelji napravili za našu Hrvatsku i to je za mene velika čast, pogotovo jer je u mom Varaždinu", rekao je Dalić, a prenio HRT.

Podsjetimo da je Dalić prolazak Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva posvetio upravo braniteljima.

"Ovo je pobjeda za hrvatski narod. Svaka čast dečkima. Izbacili smo najvećeg favorita. Ovo je Hrvatska. Nikad nas ne podcjenjujte, rekao sam to. Ovo nije naš kraj, idemo dalje. Ovo je pobjeda Hrvatske, svi su dali svoj maksimum. Sve svoje prijatelje bih pozdravio koji pišu o Hrvatskoj. Uživajte, hrvatski branitelji, ovo je za vas bilo. Ovi moji igrači nisu normalni", rekao je tada Zlatko Dalić nakon utakmice za HRT.

Hrvatski izbornik u klupi je sjedio odmah uz sisačkog biskupa Vlade Košića, poznatog po svojim desno-ekstremističkim stavovima, a tzv. priznanje, kako je to HRT nazvao, Daliću je osobno uručio osuđeni bludnik. 

Osuđeni bludnik koji dijeli "priznanja"

Riječ je, naime, o Mladenu Pavkoviću, nepravomoćno osuđenom bludniku koji je tinejdžerici gurnuo jezik u usta. Nad djevojkom, inače kćeri ratnog veterana, bludničio je u svom uredu, gdje je ona radila preko Student servisa i tada je imala 18 godina. 

Pavković je poznat kao predsjednik braniteljske udruge te se preko te pozicije upoznao s brojnim utjecajnim političarima i diplomatima. Svoja, kako ih zove, priznanja i nagrade, dijelio je brojnim poznatima. Tako je i svjetskoj glazbenoj grupi The Dire Straits naumio uručiti "Veliku zlatnu plaketu", za pjesmu "Brothers In Arms" (Braća po oružju), koja je, kako je tada njegova udruga priopćila, "na određeni način postala himna hrvatskih branitelja tijekom obrambenog Domovinskog rata", priopćeno je iz UHBDR91.

Dijelio je Pavković svoju "veliku zlatnu plaketu" i Marku Perkoviću Thompsonu, Jakovu Sedlaru i ostalima. Njegove tekstove, intervjue i priopćenja, iako je osuđeni bludnik, redovito reklamira Markićkin portal, a njegova udruga uspjela je ishoditi zabranu Europske noći kazališta. 

Kulturna manifestacija se trebala poklopiti s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a Pavkoviću je smetalo što će se "ljudi zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci".

Zaljubljeno pisao o Titu

Prije 37 godina, Pavković je napisao izvještaj s groba "voljenog" Josipa Broza Tita u kojem je, između ostalog, napisao da je "Tito ispisao najslavniji dio naše povijesti".

 

 

Pročitajte više