Ovo je Crnogorac koji je uhićen u centru Zagreba. Poznat je po filmskom bijegu

Foto: Instagram

U SUBOTU u prijepodnevnim satima su policijski službenici Odjela za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli te uhitili državljanina Crne Gore starosti 46 godina, objavila je policija.

"Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela 'Pokušaj krijumčarenja opojnih droga'.

Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhitili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. siječnja 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka", objavila je policija.

Tko je uhićeni?

Uhićen je, kako se doznaje, Draško Vuković, bivši suradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovi Interpolove tjeralice iz 2009. godine, a tereti ga se za dilanje skoro 500 kilograma kokaina.

Draško Vuković bio je svjedok pokajnik u drugostupanjskom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Europu. Uhićeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik.

Svjedočio je o tome kako su švercali velike količine kokaina, da je surađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da Šarić bio neprikosnoveni vođa.

"Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a s čamaca je izbacivali negdje između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekooceanske brodove", rekao je Vuković na suđenju.

Poznat po spektakularnom bijegu

Vuković je sredinom veljače 2007. godine uhićen u Kopenhagenu s 38 kilograma kokaina vrijednog nekoliko milijuna eura, zajedno s još dvojicom Srba, a svi su kod sebe imali hrvatske putovnice. 

Krajem ožujka 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tijekom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizirali njegovi suradnici iz narkokartela koji su napravili zasjedu policijskog vozila. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo "najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj povijesti".

Pročitajte više

 

Pročitajte više