Ovo je dojava o bombi koja je stigla na sudove: Ne treba nam smrt. Ovo nam je cilj

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DILJEM Hrvatske danas su stigle dojave o bombama na sudovima. Navodno je dojava stigla i u vladu.

Zaposlenici splitskog Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te zemljišnika, njih nekoliko stotina, evakuirani su iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tu je informaciju Hini potvrdio glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mail u 9:24. Navodno je pisalo: "Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena."

"U mail dojavi nije specificirano gdje je bomba točno postavljena pa se pretpostavlja da je mail poslan na više adresa. Za sada smo takav mail primili mi i Općinski sud. Policija je brzo stigla na mjesto događaja i trenutno se oko tristotinjak djelatnika Županijskog suda, dvaju odvjetništava i zemljišnika nalaze van zgrade dok se prostor ne pregleda", rekao je Mešin.

Na terenu je policija sa psima i trenutno je u tijeku pregled zgrada.

Evakuiran i sud u Dubrovniku

Zbog dojave o bombi evakuiran je Županijski sud u Dubrovniku. Nešto iza 9 sati stigla je poruka prijetećeg sadržaja:

"U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zagradu. Ne treba nam smrt. Cilj - Uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja", stoji u poruci koju potpisuje Resistance.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više