Ovo je kamatar kojeg su u kafiću u Makarskoj uhitili specijalci

Foto: Instagram

U PONEDJELJAK su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko s dugim cijevima u makarskom kafiću preko puta trajektnog pristaništa uhitili dvojicu državljana BiH. Muškarce se sumnjiči za iznudu velike količine novca od imućnog sugrađanina.

Muškarac od kojeg su pokušali iznuditi novac o tome je izvijestio policiju pa su specijalci uhitili dvojac iz BiH u kafiću tijekom primopredaje, a sve je prošlo bez incidenata.

Iz PU splitsko-dalmatinske su za Index rekli da su policijski službenici na području Makarske uhitili dvije osobe koje se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela iznude. "Zbog daljnje kriminalističke obrade i istraživanja nismo u mogućnosti pružiti više informacija", rekli su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Napadi, prijetnje, brutalno premlaćivanje

Slobodna Dalmacija javlja da se radi o 40-godišnjem Slađanu B. iz Travnika, s prebivalištem u Njemačkoj, te 45-godišnjem Mirzi S. iz Tomislavgrada. Završili su u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Slobodna piše da su pokušali iznuditi novac od 31-godišnjaka iz Baške Vode. On je od navodnog prijatelja iz Švicarske prije nekog vremena posudio tri tisuće švicarskih franaka, a kako novac nije vraćao u dogovorenom roku, taj prijatelj je dug prodao Slađanu. 

Nakon što je otkupio dug, Slađan je pokušao utjerati dugovanje tražeći da mu žrtva sad vrati trostruko veći iznos. Prijetio je da će ako ne dobije novac, uzeti BMW žrtvinog brata, a bilo je i prijetnji smrću, piše Slobodna. Žrtvi je navodno učestalo s raznih brojeva mobitela slao prijeteće poruke i fotografije pištolja, noževa i pepper sprejeva koje će upotrijebiti ako ovaj ne plati dug. Prilikom jednog sastanka Slađan je navodno pretukao žrtvu i nekoliko je puta zarezao po trbuhu.

Žrtva se potom obratila policiji, a policija je isplanirala sačekušu. 

Nakon što su privedeni i ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, dežurna je tužiteljica zatražila određivanje istražnog zatvora, i to za Slađana zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage i prihvatio. 
 

Pročitajte više