Ovo je Katarina iz Slavonskog Broda, milijunta cijepljena osoba u Hrvatskoj

Foto: SB Online

JUČER je u Slavonskom Brodu cjepivom protiv covida-19 cijepljen milijunti građanin (odnosno građanka) Republike Hrvatske.

Povodom tog događaja danas je u krugu OB-a Dr. Josip Benčević održana konferencija za medije, piše SB Online.

"U zadnja dva-tri tjedna svaki dan cijepimo oko 150-200 osoba"

"Tijek cijepljenja je išao dobrim tempom, pogotovo u zadnje vrijeme kada smo dobili veće količine cjepiva. Prema procjeni, punoljetnog stanovništva u BPŽ koje je primilo prvu dozu cjepiva je 33%, a drugu dozu je dobilo oko 11% pučanstva. Konkretno u našoj županiji drugu dozu cjepiva je dobilo nešto manje od 12.500 osoba, a prvom dozom se cijepilo oko 37.280 osoba. Možemo se pohvaliti, imamo osobu kojoj smo milijuntu dozu aplicirali, na to smo ponosni i sretni", rekao je dr. Ivan Štivić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ-a.

"U početku smo cijepili naše djelatnike, nakon toga pacijente, i nakon toga cijepimo sve pacijente obiteljske medicine. Već duže vremena u našoj ustanovi cijepimo pacijente koji imaju alergijske reakcije. U zadnja dva-tri tjedna svaki dan cijepimo oko 150-200 osoba kod nas", rekao je Antun Lukenda, koordinator za cijepljenje u OB-u Dr. Josip Benčević.

"Nije mi bilo važno koje je cjepivo u pitanju, primila sam Pfizer"

Milijuntog cijepljenog hrvatskog građana komentirala je i Sunčica Čičić, liječnica Doma zdravlja u Slavonskom Brodu.

"Drago mi je da je milijunta pacijentica cijepljena baš u našoj u ordinaciji. Mogu reći da sam zadovoljna odazivom na cijepljenje. Nadam se da će se što više ljudi procijepiti u što skorijem vremenu, kako bismo zajedno pobijedili pandemiju i vratili se normalnom životu", rekla je Čičić.

"Kada je došao poziv na cijepljenje, odmah sam se prijavila. Uopće nisam razmišljala hoću li se cijepiti ili ne. Nije mi bilo važno koje je cjepivo u pitanju, primila sam Pfizer. Mislim da bi se svi trebali cijepiti. Svima bih preporučila cijepljenje, svi su se moji cijepili, oni nama prenose bolest, mi stari smo kod kuće i pazimo se, oni idu svugdje i oni imaju bolji imunitet", kazala je Katarina Marić, milijunta cijepljena pacijentica.

Pročitajte više