Ovo je napadač iz Sesveta. Policija ga danima traži, traže pomoć građana

Foto: MUP

PRIJE dva dana, 5. listopada, muškarac je u Sesvetama zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. Od tada traje potraga za napadačem, a policija je danas objavila njegovu fotografiju. Radi se o Ivanu Benku.

"Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o mogućoj lokaciji ili korisne informacije o osobi s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da nam se jave na broj telefona 192", objavili su iz policije.

Osumnjičeni je zapucao na čovjeka i zapalio auto

"U Sesvetama u Novoselskoj ulici, oko 3:20 sati, prema do sada prikupljenim informacijama, muškarac je zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava", kratko je ranije priopćila policija.

Policija sumnja na to da je muškarac kojeg intenzivno traži 53-godišnji Ivan Benko. On je stigao u Novoselsku ulicu naoružan vatrenim oružjem i s kanticom s benzinom, očito s namjerom da zapali automobil ispred jedne obiteljske kuće. Na licu je imao masku.

 

56-godišnjak istrčao iz kuće, 53-godišnjak počeo pucati na njega

Nakon što je zapucao prema obiteljskoj kući, iz kuće je istrčao 56-godišnjak. Čim ga je 53-godišnjak spazio, počeo je pucati prema njemu. 56-godišnjak se pokušao sakriti iza stupa i baciti nešto prema napadaču, no pogođen je s nekoliko metaka u predjelu ruku i trbuha. Naposljetku je uspio ući u kuću.

53-godišnjak je potom polio benzinom i zapalio plavi Audi, navodno u vlasništvu 28-godišnjakinje, parkiran ispred kuće. Nakon toga je pobjegao i policija za njim i dalje traga, uključujući i specijalne jedinice.

Policija traga za napadačem, radi se o tipu koji je provaljivao u kuće bogatih. Pokušao je provaliti i Sanaderu

53-godišnjaka Ivana Benka terete za pokušaj ubojstva. Radi se o muškarcu dobro poznatom policiji koji je po Zagrebu od kraja 2012. pa gotovo do polovine 2013. provaljivao u kuće i vile bogatih. Nanizao je 18 provala i 11 pokušaja provala. Među kućama u koje je pokušao provaliti je i ona Ive Sanadera. Na sudu se branio da je provaljivao jer je bio frustriran situacijom u društvu i ponašanjem bogatih. Dobio je četiri godine zatvora.

Ranjeni 56-godišnjak hospitaliziran je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu i nije u životnoj opasnosti.

Pročitajte više