Ovo je osumnjičeni za ubojstvo partnerice nožem u splitskom dućanu

Foto: Pixsell/Miroslav Lelas/Leo Nikolić

MUŠKARAC kojeg se sumnjiči da je danas u Lidlu u Splitu nožem ubio nekadašnju nevjenčanu partnericu, inače zaposlenicu trgovine u kojoj se dogodio napad, je 54-godišnji Željko Đekić.

Ušao je u trgovinu i pred kupcima izbo ženu. Ona je s teškim ozljedama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, gdje je ubrzo preminula.

 

Video: Dalmatinski portal

Zaposlenici trgovine su muškarca zadržali do dolaska policije te je uhićen i priveden u službene prostorije, a policajci su na mjestu događaja zaplijenili i nož. 

>> U Splitu ušao u dućan i pred kupcima nožem izbo partnericu, umrla je. On je uhićen

Među svjedocima se prepričava kako je bilo više uboda, a police i pod su bili puni krvi. Iz onoga što je napadač urlao dok je napadao zaposlenicu očevici u trgovini su zaključili da je napadač bio u ljubavnoj vezi sa žrtvom. Oni nekada uistinu jest bili ljubavni partneri, no prema nekim informacijama, u posljednje vrijeme nisu bili zajedno.

Nekadašnju je partnericu nožem izbo i usmrtio Željko Đekić, doznao je Index. 

Osumnjičeni ubojica je brat muškarca ubijenog 1996. pred splitskom diskotekom

Radi se o starijem bratu Milenka Đekića, muškarca ubijenog krajem listopada 1996. godine ispred splitske diskoteke Palladium.

Ubojica mlađeg Đekića bio je Vinko Budiša, zapovjednik splitskih policijskih specijalaca, a dužina i način vođenja istrage, kao i sam sudski postupak, budili su sumnju kako u pogodovanje ubojici tako i u šikaniranje obitelji ubijenog zbog nacionalnosti - Đekići su, naime, Srbi.

Svjedočio je ubojstvu brata, a sad je i sam osumnjičen za ubojstvo

Željko je godinama kontaktirao s brojnim splitskim novinarima kao svjedok kobne večeri kad mu je ubijen brat, a sada je i sam osumnjičen za ubojstvo. Kako doznajemo, sumnjiči ga se za ubojstvo 44-godišnje V.P.

Prema raspoloživim informacijama, Željko Đekić nije bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja.

Ubojica brata Željka Đekića dobio 4 godine i 11 mjeseci zatvora u čudnom postupku

Budiša, ubojica Željkova brata, dobio je u čudnom kaznenom postupku koji je vodio pokojni sudac Slavko Lozina četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a tijekom suđenja sa suda je, pod nikad razjašnjenim okolnostima, nestao pištolj.

Pištolj se, također pod nejasnim okolnostima, nedavno pojavio na sudu, o čemu smo pisali prije nekoliko mjeseci.

Pročitajte više