Ovo je sirijski kršćanin koji je nožem izbo djecu u Francuskoj. Vikao je Isusovo ime

Foto: Profimedia

ŠVEDSKI dnevni list Aftonbladet piše kako je 31-godišnji Sirijac koji je jutros u francuskom gradu Annecyju nožem teško ozlijedio četvero djece i dvoje odraslih živio u Švedskoj od 2013. godine.

>> Sirijac u Francuskoj izbo djecu, kritično su. Tijekom napada je vikao Isusovo ime

Imao je stalnu dozvolu boravka u Švedskoj na temelju prava na azil. U međuvremenu je nekoliko puta zatražio švedsko državljanstvo, ali je svaki put odbijen. Posljednji zahtjev uputio je prošlog ljeta, no taj slučaj još nije riješen.

 

Žena tvrdi da ne zna ništa o njemu već četiri mjeseca

Aftonbladet piše kako je Sirijac "živio urednim životom", a jedini kontakt s pravosudnim sustavom imao je prije nekoliko godina kad je kažnjen globom zbog zloporabe socijalnih naknada i stipendija.

I dalje je prijavljen u jednom manjem gradu u zapadnoj Švedskoj, gdje je živio s 26-godišnjom suprugom i zajedničkim djetetom. Njegova žena tvrdi da o njemu ne zna ništa već četiri mjeseca.

Prilikom uhićenja kod sebe imao križ i kršćanski molitvenik

Pozivajući se na francuske izvore, Aftonbladet piše kako je napadač iz Annecyja prilikom uhićenja kod sebe imao križ i kršćanski molitvenik, a u svom zahtjevu za stalnim boravkom u Francuskoj navodno se izjasnio kao "kršćanin iz Sirije".

Tijekom današnjeg napada na djecu u parku Sirijac je zazivao ime Isusa Krista.

Jeziva snimka prikazuje što je napravio

Podsjetimo, četvero male djece i dvije odrasle osobe ozlijeđeni su u napadu nožem u parku u Annecyju, gradu u francuskim Alpama.

Izbodena djeca su stara između 22 mjeseca i tri godine, rekli su u policiji. Na društvenim mrežama pojavila se jeziva snimka napada, na kojoj se vidi kako unezvijereni napadač s nožem u ruci traži i ubada djecu na dječjem igralištu, pri čemu se vidi i kako ubada dijete u kolicima. Snimka je krajnje uznemirujuća i nećemo je objaviti.

Pročitajte više