Ovo je vozač Golfa koji je namjerno udario policajca i pobjegao. Policija ga traži

Foto: MUP

SPLITSKA policija otkrila je identitet muškarca osumnjičenog da je Golfom udario i teško ozlijedio 20-godišnjeg policijskog vježbenika iz Postaje prometne policije.

"U odnosu na događaj od 30. studenog 2022. godine u 00:50 sati u Splitu u ulici Domovinskog rata, u kojem je teško ozlijeđen 20-godišnji policijski službenik, iz do sada utvrđenih činjenica osoba koja se dovodi u svezu s ovim događajem kao osumnjičeni je IVAN BOŽIĆ, rođen 1993.

U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom. Molimo građane ukoliko uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti molimo da o tome odmah obavijestite policiju na broj 192", objavila je policija.

Traje velika potraga

Neslužbeno se doznaje kako je u intenzivnu potragu za odbjeglim vozačem uključena cijela Policijska uprava splitsko-dalmatinska, kao i da se pregledavaju sve kamere postavljene po gradu kako bi se utvrdilo u kojem smjeru je Ivan Božić pobjegao.

Božića, koji je sinoć u Ulici Domovinskog rata u Splitu automobilom udario mladog policijskog vježbenika (20) i teško ga ozlijedio, očekuje kaznena prijava za pokušaj teškog ubojstva jer se radi o službenoj osobi koja je nastradala tijekom obavljanja službene dužnosti.

Policajac je u bolnici i liječnici se bore za njegov život.

>>  FOTO Vozač ovog Golfa je namjerno udario policajca i pobjegao

Bio je u redovnoj kontroli prometa, vozač ga odbacio 12 metara

Kako doznaje Dalmatinski portal, vježbenik i njegov mentor sinoć su bili u redovnoj kontroli prometa u Ulici Domovinskog rata. Bili su kod zaustavljenog BMW-a kada je vježbenik primijetio kako niz ulicu netko krivudavo vozi automobil.

Zamahao je svjetlećom palicom sa znakom "STOP policija" kako bi dao znak vozaču da zaustavi vozilo, no ovaj je nastavio s vožnjom. Udario je mladog policajaca prednjim dijelom Golfa i odbacio ga 12 metara na autobusno stajalište i parkirani policijski kombi.

Vozač Golfa napustio je mjesto nesreće bez osvrtanja. Samo je produžio i pobjegao. Mladom policajcu polomio je šest rebara i nanio brojne druge ozljede, dodaje Dalmatinski portal.

Stabilno je, ali i dalje u životnoj opasnosti

Kratku izjavu novinarima pred splitskim KBC-om dala je Mileva Frankić, anesteziologinja i intenzivistica s Odjela intenzivne. Rekla je da se radi o teškim tjelesnim ozljedama više organskih sustava. Pretežno se radi o ozljedama prsnog koša, zbog čega policajac nije priključen na respirator ni neku drugu funkciju kao potporu.

 

"Nakon dosadašnjih postupaka i mjera intenzivnog liječenja, pacijent je sada stabilno, ali još uvijek je životno ugrožen", rekla je Frankić.

Upitana je li mladi policajac operiran, odgovorila je kako je dosad obavljeno sve što je bilo potrebno, a o ishodu ozljeda policajca rekla je da je to vrlo smjelo ovog trenutka prognozirati.

Pročitajte više