Ispitana pacijentica koja je izbola psihijatricu, određen joj jednomjesečni zatvor

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

DEŽURNA zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru jučer je donijela rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnje pacijentice zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju. Podsjetimo, pacijentica je u subotu oko 17 sati nožem izbola psihijatricu Elviru Koić u njenoj privatnoj ordinaciji u Virovitici.

Napad su prijavili susjedi zbog buke koja je dolazila iz ordinacije, a počiniteljica je uhićena na licu mjesta. Psihijatrica je zbog zadobivenih ozljeda prebačena u Opću bolnicu Virovitica, gdje se još uvijek oporavlja. Zamjenica županijskog državnog odvjetnika je s policijskim službenicima Policijske postaje Virovitica provela očevid na mjestu događaja te ispitala osumnjičenu pacijenticu. 

Sudac istrage prihvatio prijedlog državnog odvjetništva

Nakon provedenog ispitivanja državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog sucu istrage Županijskog suda za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljene 36-godišnjakinje zbog postojanja opasnosti od dovršenja pokušanog kaznenog djela i počinjenja težeg kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i protiv okrivljenice odredio istražni zatvor u jednomjesečnom trajanju.
 

Pročitajte više