Papa Franjo se cijepio, hrvatski katolički fanatici podivljali: Sotone, sinovi zla

Screenshot: Facebook

NEKI katolički mediji u Hrvatskoj, poput vjerskog portala Bitno.net, objavili su vijest da su se i papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI. cijepili protiv koronavirusa 13. siječnja, pozivajući se na službene vatikanske izvore.

>> Papa će se cijepiti protiv korone: "Treba to učiniti"

>> Papa Franjo i Benedikt XVI. cijepljeni protiv korone

“Mogu potvrditi da su papa Franjo i papa emeritus, u sklopu programa cijepljenja države Vatikan, primili prvu dozu cjepiva“, izjavio je Matteo Bruni, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papa Franjo podržao cijepljenje protiv koronavirusa

Papa Franjo je pak u nedavnom intervjuu snažno podržao cijepljenje protiv koronavirusa.

“Vjerujem da bi etički svatko trebao uzeti cjepivo. To je etičan izbor jer se inače kockate sa svojim zdravljem, sa svojim životom, ali i životima drugih”, rekao je Franjo.

Katolička je crkva i kao institucija podržala cijepljenje, iako su neki njeni pripadnici prije službenog stava Crkve vodili kampanju protiv cjepiva tvrdeći da su neka od njih napravljena i od stanica pobačenih fetusa. Fanatični katolici tako su se našli u istom društvu s antivakserima.

>> Neki Hrvati katolici stvarno misle da sveta voda ne može biti izvor zaraze

Fanatične reakcije hratolika

To se može vidjeti i po online reakcijama dijela deklariranih Hrvata katolika na vijest o tome da su se dvojica papa cijepila. Ona se ipak ne može usporediti s bujicom mržnje koju je papa Franjo izazvao među nekim Hrvatima katolicima kada je usporio proces kanonizacije Alojzija Stepinca, ali svjedoči o tome da mnogi deklarirani katolici među Hrvatima zapravo uopće ne poštuju stavove i poglavara Katoličke crkve te vjeruju u redikulozne teorije zavjere.

>> Papa Franjo je izjavom o Stepincu izazvao bujicu mržnje Hrvata katolika

>> U Hrvatskoj je postalo opasno biti drugačiji od Hrvata katolika

Naravno, nismo intervenirali u njihove postove, te ih prenosimo kako su i napisani na Facebook stranicama katoličkih medija.

"Ovo je jedna velika laž"

Tako jedan fanatik na vijest o cijepljenju dvojice papa piše: “To je to.Sad jos da se objavi i antihrist i kraj price.Zig je stigao.Nece moci da kupi,nece moci da proda i bice proganjan i od brace svoje i od oca ko ne bude imao pecat antihrista.Pise u svetom pismu,a ovo ne da lici nego je to sto je i opisano.” Drugi pak ne vjeruje da su se uopće cijepili: “Novinari svašta izmišljaju…” Treća se nadovezuje: “Ovo je jedna velika laž.”

Neki se ne ustručavaju ni vrijeđati Franju i Benedikta pa ih oslovljavaju sa: “Sotone!”, “sinovi obmane i zla”, “soroševci” i slično.

Ima i onih vjernika koji smatraju da cjepivo ne pomaže, već samo bog: “Umjesto da govori: Obratite se on govori cijepite se.”

Javljaju se i oni koji su nezadovoljni pastoralnim radom dvojice papa.

“Zar papa, biskupi, svećenici i vjernici nemaju drugog posla, već da reklamiraju cjepiva? Zar oni koji umiru od gladi, žeđi... ne zaslužuju da ih spašavamo? Molimo za naše pastire, jer je to itekako potrebno, posebno danas u ovoj situaciji kad sotona napada više nego ikad”, piše tako jedan hratolik.

"Konačni pad Katoličke crkve"

Neki su uvjereni i da je to što su se pape cijepili protiv korone “konačni pad Katoličke crkve”.

Naravno, nije moglo ni bez spominjanja masona.

“Masonerija pruža “moralni uzor” da se potamani što više katolika”, konstatira jedan fanatik, koji očito papu Franju smatra masonom.

U svakom slučaju, izdvojili smo ipak neke od pristojnijih komentara, a i dio onih koji su baš brutalno pljuvali obojicu papa u međuvremenu je izbrisan. No, nema sumnje da su ovi komentari reprezentativni za dio katoličkih vjernika u Hrvata.

Iz toga se zapravo može zaključiti da hrvatski katolički fanatici baš i ne vjeruju Katoličkoj crkvi te da su zaglibili u fanatizam i mržnju, koju po potrebi ne usmjeravaju samo na razne skupine u hrvatskom društvu, već i na sam vrh Katoličke crkve.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više