Patrijarh Porfirije objavio posvetu Mateju: "Bolno je... Nenad je izuzetan čovjek"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

POGLAVAR Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije objavio je na Instagramu fotografiju Mateja Periša, koji je danas ispraćen iz Beograda, te posvetu mladiću.

"Život nema smisla, ako nije vječan!

Prisustvovao sam molitvenom ispraćaju Mateja Periša u Split. Služio je nadbiskup Hočevar. Njegov otac Nenad je izuzetan čovjek, brat, kršćanin. Njemu sam se obratio:

"Je li smrt posljednja riječ o nama ili je smrt ono što Matejev otac, naš brat Nenad govori. Bolno je kada pošalje majka sina u vojsku ili djevojka isprati momka u vojsku. Kada će proći mjesec, dva dana da ga vidi. A kamoli kada pošaljemo sina u Kristovu vojsku, u vječnost, i da čekamo kada ćemo i mi doći da se s njim zagrlimo i vidimo.

"Svi mi znamo da ljudi oko nas umiru i svi se ponašamo kao da mi nećemo umrijeti. Tek kada nam netko veoma blizak ode iz ovog svijeta, mi se počinjemo ozbiljno fokusirati na tajnu života. Umiru li svi osim nas ili postoji nešto što je jedino sigurno, a to je da ćemo otići iz ovog svijeta. A onda kroz točku odlaska smisao dobiva sve", dodao je.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više