Pavliček: Ustavni sud niti je neovisan niti je stručan

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček na N1 televiziji komentirao je pitanja koja bi se trebala riješiti u saboru prije ljetne stranke. Najnoviji podaci su pokazali da nikad manje nismo imali OPG-ovaca, u drastičnom padu je broj stanovnika, a sve veći priljev stranih radnika. To su katastrofalni podaci. Pod hitno treba donijeti prve demografske mjere", komentirao je Pavliček pitanja koja treba riješiti prije saborske pauze.

Dodao je da se za rješavanje tog pitanja treba ići u rebalans državnog proračuna jer bez rebalansa to ministarstvo ne može djelovati.

Izbor ustavnih sudaca

Jedno od pitanja o kojem se ovih dana raspravlja u saboru je izbor i ustavnih sudaca.

"Nemam neko mišljenje o Ustavnom sudu kao ni većina naših građana. Ustavni sud je postao institucija za uhljebljivanje istrošenih političara. Mislim da tamo trebaju biti najjači ustavno-pravni stručnjaci, a ne politički podobne osobe. Za mene taj sud niti je neovisan niti je stručan", rekao je Pavliček.

Komentirao je i koaliciju HDZ-a i DP-a. "Još niti jedna bitna odluka nije donesena. Još nije došlo do nekih krucijalnih tema oko kojih će se ove dvije opcije sukobljavati. Vidjet ćemo i kako će završiti izglasavanje Milorada Pupovca. Puno je još upitnika iznad glave."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.