Penava: Korak po korak dolazi globalistička neman, kuca nam na vrata...

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u Osijeku da je Hrvatska "na udaru" globalističke agende, koja želi zatrti sve što ima veze s nacionalnim promišljanjem, te brisanja svih domovinskih i domoljubnih vrijednosti.

Penava je na konferenciji za novinare u sklopu prve stranačke klauzure ustvrdio da se cjelokupna agenda već godinama odvija kroz zatvaranje proizvodnih pogona u Hrvatskoj, poput nedavno Inkera u Zaprešiću te sisačke rafinerije ili virovitičke šećerane.

Taj se proces, istaknuo je, ne događa slučajno, već ga provode Andrej Plenković i HDZ, a na toj globalističkoj agendi su, kako tvrdi, i druge stranke, poput Možemo, te se ovih dana ona "najavljuje kroz pokušaj nasrtaja na obitelji i svjetonazor, kroz brisanje granica između spolova i nametanje rodne ideologije".

"Korak po korak dolazi globalistička neman, kuca nam na vrata..."

"Korak po korak dolazi globalistička neman, kuca nam na vrata, mijenja naš svjetonazor, pokušava promijeniti tko smo i što smo. To je ono što za cilj ima brisanje svih domovinskih i domoljubnih vrijednosti, a tome se jedino možemo suprotstaviti domovinskim duhom, jasno izrečenim stavovima da DP predstavlja branu takvim procesima", istaknuo je Penava.

Na pitanje novinara o ciljevima stranke u predstojećem izbornom razdoblju Penava je odgovorio kako "žele osvijestiti hrvatski narod o ugrozama koje mu dolaze", a "izborni rezultati doći će sami po sebi".

"Svjesni smo da imamo teškog protivnika, koji barata ogromnim novcima, manipulira i koristi se lažima, ali i da uz sebe imamo svoj narod, ljude koji imaju vjere u svoju domovinu i uz pomoć tih ljudi ćemo imati rezultate, koji će, vjerujem, sve skupa iznenaditi", ocijenio je predsjednik DP-a.

"Domovinski duh treba biti temelj napretka Hrvatske"

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić rekao je kako su na klauzuri prihvatili 10 točaka koje će biti izborni program DP-a, odnosno "10 domovinskih stupova" koji bi, kako je istaknuo, trebali reformirati cijelu Hrvatsku u svim segmentima, od javne uprave i zdravstva do obrazovanja.

"Prva točka je najbitnija, a to je da domovinski duh treba biti temelj napretka Hrvatske i da u svemu što se radi u državi na prvom mjestu treba biti ljubav prema domovini, a onda nakon toga umijeće i znanje. Osnovna točka koju ćemo pokušati nametnuti u Hrvatskoj je domovinski duh u borbi protiv koruptivnog zloduha", poručio je Radić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više