Peović o Čistoći: Tko će se javiti za posao gdje je normalna plaća 4800 kuna?

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

KATARINA PEOVIĆ, saborska zastupnica Radničke fronte, u Newsroomu N1 televizije komentirala je pregovore Uprave i radnika Holdinga. Osvrnula se i na probleme s kojima se suočavaju radnici zagrebačke Čistoće.

"Radnici Čistoće su pokazali nevjerojatnu solidarnost i jedinstvo i iznenadilo bi me da ne dođe do dogovora", započela je Peović.

Peović: Navodno povećanje od 13 posto je manipulacija

"Nova vlast je otpustila 700 radnika u Holdingu i to bez sistematizacije. Rekli su da će se otpuštanjem radnika u administraciji otvoriti prostor i za nove radnike i za bolje uvjete operativnih radnika, a to su prije svega radnici Čistoće. Na kraju se dogodilo da radnici nisu dobili ništa", istaknula je te navela da su teze o plaći od tisuću eura manipulacije.

"Tko će se javiti na natječaj za posao gdje se radi po svim mogućim vremenskim uvjetima, a osnovna plaća vam je 4800 kuna? Rade od jutra do sutra da bi digli te plaće", naglasila je Peović. Dodala je i da su radnici Čistoće potplaćeni u odnosu na radnike u drugim gradovima.

"Bandić je vrhunski manipulirao radnicima. Osim toga, moramo reći da je ovo navodno povećanje od 13 posto manipulacija koju čovjek ne bi očekivao od lijeve vlasti jer je riječ o niskom dizanju plaće i o neoporezivom dijelu", kazala je.

Trebalo je provesti sistematizaciju, smatra Peović

Peović se osvrnula i na predizborna obećanja aktualne zagrebačke vlasti.

"Ova vlast je u predizborno vrijeme obećavala da će uštedjeti 600 milijuna kuna na poštenim javnim nabavama, a onda su otpustili 700 radnika pod argumentima da će se moći više dobiti na strani operativnih radnika."

Zaključila je da je trebalo provesti sistematizaciju kako bi se vidjelo koji su radnici potrebni, a koji nisu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više