Peović: Zahtijevamo da radnici dobiju slobodni ponedjeljak kad je praznik u nedjelju

Foto: Goran Kovacic/Pixsell, Twitter

SABORSKA zastupnica i čelnica Radničke fronte Katarina Peović danas je na svom Twitter profilu objavila da zahtijeva da radnici dobiju slobodni ponedjeljak ako praznik pada na nedjelju.

"Ove godine od 14 praznika čak 4 padaju na nedjelju.

Zahtijevamo da radnici dobiju slobodne dane na praznike, da praznici koji padaju na nedjelju dobiju neradni ponedjeljak ili odgovarajuće plaćeni rad ponedjeljkom nakon kalendarskog praznika", napisala je.

 

Na njen status,stigle su i reakcije. Donosimo neke:

"Vidi se da Kate nije kune zaradila u realnom sektoru. Ona bi da sve to plati neki čarobni fond koji se magično puni čistom vremenskom inercijom, isto onako kako dolazi plaća onima koje hrani država, njima se to čini sasvim normalno 'pa doći će plaća'."

"To su bakalari!
5.8. je neki praznik. Nemam pojma ni što, jebemise!
Jednog od njih dvoje ću pustit da spoji sa vikendom, makar smo u špici sezone. Taj praznik će mi direktno izbiti iz džepa tri  montaže klima u četvrtak i jednu u petak. Dakle oko 2500 Kn zarade."

"Zas ste svi tak zlocesti u komentarima. Ljudi tesko rade i zasluzuju se odmorit/proslavit"

"Koji je smisao toga?"

"i vikendi kada je ružno vrijeme se trebaju pomaknuti na prve dane kada dođe lijepo vrijeme. Ajmo, piši referendum Kato"

"Koji bi smisao bio toga? Po ZOR- u rad na praznike mora biti dodatno plaćen. Ukoliko bi se praznik prebacivao na ponedjeljak, osim što bi to važilo i za hrpu neradnika, kako bi bio tretiran taj radni dan u nedjelju? Što ako je radnik u ponedjeljak ionako slobodan, tj. neradni mu je dan? Ajde se izboriti da svima bude plaćeno kako je sada navedeno u Zakonu."

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više

 

Pročitajte više