Petek objavio poruku koju su dobili kontrolori ZET-a. ZET: Radilo se o nesporazumu

Foto: Facebook

RENATO Petek, kandidat za zamjenika gradonačelnika SDP-ovcu Jošku Klisoviću, na Facebooku je objavio sliku SMS poruke. Petek kaže da je riječ o poruci koju su dobili kontrolori ZET-a, kojom ih se obavještava da su im blokirani računi na mobitelima.

"Financijski sustav Grada Zagreba se raspao. Stanje je alarmantno i više ga nitko ne može prikriti.

Fotografija prikazuje poruku tele operatera koju su jutros na svoje uređaje dobili kontrolori karata ZET-a. Zbog višemjesečnog duga od 24.236.96 kuna srušio se sustav kontrole karata", piše Petek.

"Već i zagrebačke vrane znaju da grad mjesecima duguje sve većem broju dobavljača. Ista je situacija i s Holdingom. Proračunska rupa je veća od 1.5 milijardi kuna, neplaćene obveze odavno su premašile 750 milijuna kuna te svakodnevno rastu u milijunskim iznosima.

Katastrofalna financijska situacija je uzrokovana lošim upravljanjem i preplaćivanjem brojnih ugovora i usluga dosadašnje gradske uprave i podržavatelja iz HDZ-a, a ne posljedicama pandemije i potresa", napisao je Petek.

Financijski sustav Grada Zagreba se raspao. Stanje je alarmantno i više ga nitko ne može prikriti! Fotografija...

Objavljuje Renato PetekUtorak, 11. svibnja 2021.

ZET: Sustav je pao zbog greške

O svemu su se oglasili iz ZET-a. Kažu da se radilo o nesporazumu.

"Zagrebački električni tramvaj i A1 njeguju korektnu poslovnu suradnju, a ZET redovno podmiruje svoje obveze. U konkretnom slučaju u našoj poslovnoj evidenciji nije zabilježen nepodmireni iznos niti je temeljem navedenog zaprimljena opomena. Nakon reakcije pružatelja usluge u izrazito kratkom vremenskom roku nesporazum je na obostrano zadovoljstvo otklonjen i usluga je žurno uspostavljena", kažu iz ZET-a.

Pročitajte više