Peternel krivo izračunao koliko je 3 od 12, naljutio se na medije pa opet pogriješio

Screenshot: Facebook

IGORU PETERNELU iz Domovinskog pokreta brojke, čini se, doista zadaju određene probleme.

Peternel je naime, iznoseći, svoja razmišljanja o koronavirusu i cijepljenju, jučer napisao da 3 od 12 iznosi 33.3 posto. 

Peternelova matematika: 3 od 12 je 33.3 posto

"Danas - od 12 umrlih 9 nije bilo cijepljeno. Troje mrtvih je bilo cijepljeno. Dakle 33.3 posto. Toliko o cjepivu koje je savršeno rješenje", pisao je Peternel kritizirajući učinkovitost cjepiva. 

Nakon što mu je neki čovjek na Facebooku objasnio da je 3 od 12 četvrtina odnosno 25 posto, Peternel je odgovorio da je "pogriješio u prepisivanju podataka". Nejasno je, međutim, na kakvo prepisivanje podataka Peternel misli jer je pogriješio u jednostavnom matematičkom izračunu.

Zasmetalo mu je što su mediji objavili njegovu matematičku pogrešku, kaže da njegovu "irelevantnu pogrešku ismijavaju leftardski globalistički mediji"

Kako god bilo, mediji su objavili zabavnu Peternelovu pogrešku, što je njemu prilično zasmetalo. Objavio je dva statusa na Facebooku o tome, a posebno je oštar bio u drugome od njih. 

"Leftardski globalistički mediji ismijavaju potpuno irelevantnu pogrešku koju sam napravio citirajući neki podatak koji sam dobio. Zanimljivo je kako prate sve što napišem i kao grabežljivci čekaju neku pogrešku. Još je zanimljivije što nemaju kontraargument- 25% ili 33% i Bogu je svejedno, a suština ostaje ista. Cjepivo za koje su tvrdili da će riješiti sve probleme nije baš efikasno onako kako su tvrdili da će biti!

Pitanja koja sam u tom tekstu postavio očigledno su im zanimljiva, ali ne smiju priznati da su im zanimljiva samo zato što su moja pa koriste bezveznu pogrešku kao naslov da bi opravdali prenošenje posta. Vrlo dobro oni znaju da ja znam izračunati koliko je 3 / 12, ali i da znam koje su im namjere i za koga igraju! Nema veze, hvala što su objavili post s pitanjima pa makar i ovako!" napisao je Peternel koji, kako se može iščitati, misli da su se mediji rubno pozabavili njegovim promašajem jer su zapravo željeli prenijeti njegova razmišljanja o cjepivu, a ne anegdotu s matematičkom pogreškom. 

Opet uspio pogriješiti s brojkama

No, Peternel je i u tom novom postu uspio pogriješiti. 

Naime, povijest uređivanja objave pokazuje da je Peternel, osim što je formulaciju "lijevo-globalistički mediji" zamijenio za "leftardski globalistički mediji, ponovo pogriješio s brojkama. 

Naime, u originalnoj verziji objave Peternel je napisao da "zna koliko je 3/9", da bi to naknadno prepravio u "3/12". 

 


 

Pročitajte više