PGŽ i Goranski sportski centar: Najoštrije osuđujemo nasilje na Platku

Foto: RIportal

PRIMORSKO-GORANSKA županija i Goranski sportski centar, koji upravlja skijalištem Platak, osudili su nasilno ponašanje na tom skijalištu prošle nedjelje, očekujući da nadležne institucije "odrade svoj posao tako da više nikome ne padne na pamet takvo ponašanje".

U zajedničkom priopćenju za javnost se ističe da su PGŽ i GSC u svakodnevnoj komunikaciji s ozlijeđenima i da je sad najvažniji njihov oporavak.

"Primorsko-goranska županija ima nultu toleranciju na nasilje, a potaknuti nemilim događajem na Platku, i ovim putem izražavamo osudu ponašanja pojedinaca i njihovog nasilnog ponašanja na javnom prostoru", ističe se.  

Goranski sportski centar dodatno naglašava da im nisu u cijelosti poznate okolnosti koje su prethodile incidentu jer su se dogodile nakon radnog vremena skijališta pa se u vrijeme i na mjestu incidenta nije nalazio nitko od djelatnika GSC-a. Službena istraga je u tijeku, a uprava GSC-a odmah po dojavi stupila je u kontakt s ozlijeđenima.

"Bez obzira na okolnosti pod kojima se incident dogodio, najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja, posebno na skijalištu kakvo je Platak, gdje se okupljaju obitelji s djecom i ljudi željni uživanja u skijanju i zabavi", naglasio je GSC.

Nakon rekordnog dana na skijalištu u nedjelju umjesto zadovoljstva prevladao je osjećaj gorčine.

"Unatoč postavljenim barijerama i znakovima, nije prvi put da je netko vozilom odlučio ući na stazu, no nadamo se da će ovakvi događaji ostati iznimka i da neodgovorni pojedinci koji su manjina, neće upravljati našim životima, sredstvima, skijalištima, našim slobodnim vremenom koje ne bismo trebali u provoditi u strahu od nasilja", zaključeno je u priopćenju.  

Pročitajte više