Pijan na zebri u Zagrebu udario djecu, jedno jedva preživjelo. Podignuta optužnica

Mjesto nesreće Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv 38-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i kaznenog djela nepružanja pomoći.

Naime, optuženi 38-godišnjak je 13. ožujka 2021. u 18:35 sati u Zagrebu pijan upravljao autom, iako je bio svjestan da zbog alkoholiziranosti nije sposoban za sigurnu vožnju, navodi Dorh.

"Okrivljenik se kretao vozilom južnom kolničkom trakom kolnika Ulice Antuna Šoljana u smjeru istoka te ga se tereti da se uslijed alkoholiziranosti nije približavao obilježenom pješačkom prijelazu takvom sigurnosnom brzinom da ne ugrožava pješake odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Stavlja mu se na teret da pritom nije zaustavio svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza i propustio pješake pa je prednjim dijelom vozila naletio na dvoje djece koja su u pratnji majke prelazila kolnik Ulice Antuna Šoljana preko obilježenog pješačkog prijelaza", piše u priopćenju.

Djeca zadobila teške ozljede

Jedno dijete je u naletu automobila zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je drugo dijete zadobilo osobito teške ozljede opasne po život. Preživjelo je isključivo zbog pravovremene i adekvatno pružene medicinske pomoći, navodi se u optužnici.

Okrivljenog 38-godišnjaka tereti se da nakon naleta na pješake nije zaustavio svoje vozilo i pružio pomoć iako je to bio u mogućnosti učiniti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Svjedok: Bilo je strašno

Vozač je nakon nesreće pobjegao, ali se naknadno ipak vratio. Index je nakon nesreće pričao sa svjedocima koji su opisali kako je izgledala nesreća.

"Stradala su djeca. Zvali smo prvu pomoć, došli su nakon 15-20 minuta. Jedan dečkić je bio pri svijesti, a jednom sam ja išao pipati puls na vratu, nije se micao. Bilo je strašno", kazao je čitatelj Indexa koji je svjedočio nesreći.

 

 

 

Pročitajte više