Pijan vozio u Karlovcu, kažnjen s 10.000 kuna i tromjesečnom zabranom

Foto: FaH

VOŽNJU cestama Karlovačke županije u alkoholiziranom stanju 35-godišnji bosanski vozač je platio 10.000 kuna i s tri mjeseca zabrane vožnje hrvatskim cestama, izvijestila je u nedjelju karlovačka Policijska uprava.

Policijski službenici su 21. siječnja prilikom kontrole prometa u Belavićima utvrdili da osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka vozi pijani vozač. Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1.64 g/kg te da se radi o 35-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Vozač je isključen iz prometa te je, uz optužni prijedlog, 22. siječnja doveden na karlovački Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru tromjesečne zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske.

U istom priopćenju stoji da je i noćas provedena preventivno-represivna akcija "Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga", a od 250 kontroliranih vozača, njih 15 je zbog alkohola isključeno iz prometa.

Pročitajte više

 

Pročitajte više