Pijani muškarac na autocesti A3 vozio u suprotnom smjeru i zabio se u drugi auto

Foto: HAK

29-GODIŠNJI vozač je u nedjelju oko 2:30 pod utjecajem 1.53 promila alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka na autocesti A3. Vozač se kod prometnog čvora Buzin - Kosnica kretao lijevom prometnom trakom u smjeru zapada, gdje su kolničke trake fizički odvojene, u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, javljaju iz Policijske uprave zagrebačke. 

29-godišnjaka se tereti da je vožnjom u suprotnom smjeru doveo u neposrednu opasnost druge sudionike u prometu. Dolaskom do 34. kilometra dionice, prednjim dijelom vozila je naletio na stražnji lijevi bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, koji se kretao istim kolnikom u dozvoljenom smjeru, a nalet je izbjegavao skretanjem udesno u smjeru sjeverozapada. 

U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta, a vozač je uhićen. Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni vozač je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje na to da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Pročitajte više