Pijani vozač kod Pule odbio test na droge, platit će kaznu od skoro 27 tisuća kuna

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

PULSKI policajci su u subotu oko 3:25 na kolniku Rizzijeve ulice u Puli zaustavili osobni automobil BMW pulskih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Voltićeve ulice upravljao 28-godišnji muškarac. Odmah nakon što su ga zaustavili 28-godišnjak je počeo vrijeđati policijske službenike, javlja Policijska uprava istarska. 

Alkotestiranjem je kod 28-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1.24 promila, dok je testiranje na droge odbio. Muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policije. Također, tijekom kontrole policijski službenici su kod muškarca pronašli 0.8 grama mješavine duhana i marihuane te teleskopsku palicu, čije posjedovanje i držanje nije dozvoljeno.

Vozač je priveden na nadležni sud zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira. Sankcioniran je i zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja s ukupnom novčanom kaznom od 26.768 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima kategorije B u trajanju od tri mjeseca.

Pročitajte više