Pilot helikoptera iz Grčke kriv za ubojstvo supruge (20). Zadavio je dok je spavala

Foto: Instagram

PILOT helikoptera iz Grčke kriv je za ubojstvo svoje supruge Caroline Crouch, odlučio je sud u  Ateni.

Grk Babis Anagnostopoulos (34) priznao je ubojstvo u lipnju prošle godine, samo nekoliko tjedana nakon što je tijelo njegove supruge pronađeno u njegovoj kući u predgrađu Atene, piše BBC. Caroline je imala tek 20 godina.

Pilot je tvrdio da se u njegovoj kući dogodila provala i da je njegova žena žrtva nasilnih provalnika. No, na mobitelima i pametnom satu bračnog para pronađeni su dokazi koji pobijaju pilotovu priču.

Sud je utvrdio da je počinio ubojstvo s predumišljajem. Osim supruge, ubio je i njihovog psa. 

Ubio ženu dok je spavala

Anagnostopoulos je uhićen nakon komemoracije za Caroline u blizini njezine obiteljske kuće na otoku Alonissos u Egejskom moru. Iako je Caroline rođena u Velikoj Britaniji, provela je djetinjstvo u Grčkoj.

Tijekom komemoracije Anagnostopoulos je grlio majku svoje pokojne supruge. Tužitelji su rekli da je Anagnostopoulos zadavio Caroline dok je spavala. Policija je priopćila da je pilot priznao ubojstvo nakon osam sati ispitivanja. 

U početku je tvrdio da su pljačkaši provalili u njihovu kuću i njega vezali, ali kasnije je policiji priznao da se posljednjih mjeseci često svađao sa suprugom. Pametni sat 20-godišnjakinje pokazao je da je njezino srce još uvijek kucalo u vrijeme kada je Anagnostopoulos tvrdio da su je ubili pljačkaši.

Mobitel pilota pokazao je njegovo kretanje kobnog dana te je dokazano da se kretao po kući dok je rekao da je bio vezan. Da je njegova priča lažna pokazalo je i vrijeme u kojem su podatkovne kartice uklonjene sa sigurnosne kamere na kući. I to je bilo u suprotnosti s pilotovom pričom.

Sud tek treba donijeti konačnu presudu i objaviti koju će kaznu pilot morati odslužiti. 

Pročitajte više