Pisao ustaške parole po školi i prijetio. Dobio godinu i pol maloljetničkog zatvora

Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu. Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

20-godišnjak iz Dugog Rata osuđen je na godinu i pol maloljetničkog zatvora zbog četiri kaznena djela prijetnje te pisanja uvredljivih natpisa po pročelju škole, javlja Dalmatinski portal

Mladić je sredinom svibnja iznad sjevernog pročelja školske dvorane na pet mjesta nacrtao slovo U s križem, dok je na istočnom pročelju na dva mjesta nacrtao slovo U s križem, ali i napisao: "Ubi Srbina, ZDS, Mrzim Dinamo, đava je strah. Šta će vam škola, to je za pičke."

Na stubištu je napisao: "Mrzim cajke i Srbe, jebeš školu, samo ulica, smrt pandurima." Na zidu školske dvorane također je nacrtao slovo U s križem i napisao "Ustaše". Osnovnu školu je time oštetio za 13.208 eura. 

Izrečena mu mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana

Mladić je osuđen i za prijetnje ocu. U jednom navratu je rukama udarao po prozoru kuće te govorio ocu kako ima nož i da će ga izbosti. Drugi put ga je pogodio kamenom na plaži, zamahnuo nogom prema njemu, opsovao te ponovno zaprijetio da će ga ubiti. 

Prijetio je i u kafiću u Omišu kad je jednoj osobi rekao da će je izbosti nožem. Sa stolicom u rukama krenuo je prema žrtvi, ali ga je majka zaustavila u daljnjem napadu. Osuđen je i zbog prijetnji 12-godišnjaku za kojeg je mislio da ga je prijavio policiji zbog pisanja grafita. 

Sud je mladiću izrekao i sigurnosnu mjeru obaveznog psihosocijalnog tretmana koja će se izvršavati u terapijskoj zajednici po vlastitom izboru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.