Pitali smo Toplanu kada će početi sezona grijanja u Zagrebu

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

IAKO je ranijih godina sezona grijanja u Zagrebu počinjala krajem rujna, ove godine službena sezona grijanja još nije počela. HEP Toplinarstvo pitali smo kada će početi s isporukom toplinske energije.

"Uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. Općim uvjetima nisu specificirani vremenski uvjeti koji moraju biti ostvareni za uključivanje grijanja", pišu iz HEP Toplinarstva.

"Pratimo temperature i prognozu"

Idućih dana će se dnevne temperature u Zagrebu kretati između 19 i 22 stupnja, dok će noćne padati do 8 stupnjeva. Iz odgovora HEP Toplinarstva nije jasno hoće li to biti dovoljno za početak sezone grijanja.

"HEP Toplinarstvo d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja", navode u odgovoru.

Kada službeno proglase sezonu grijanja, HEP Toplinarstvo će prvo početi uključivati prioritetne skupine: vrtiće, škole, studentske i umirovljeničke domove, domove zdravlja. 

Pročitajte više