Plenković: Banožić nije rekao da je Selak bombardirao Vinkovce niti je to mislio

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković izjavio je da ministar obrane Mario Banožić nikada nije rekao da je umirovljeni brigadir Ivan Selak kao pilot JNA sudjelovao u bombardiranju Vinkovaca. 

"Banožić to nije rekao što vi kažete da je aludirao niti je to mislio. Taj događaj koji je bio u Divuljama, nije organizirao ministar, nego HRZ i oni su ti koji odlučuju koga će zvati, koga neće, a Banožić je tamo bio gost. Nemojmo mu još i ovo natovarivati", poručio je Plenković na podužoj konferenciji za medije nakon sjednice vlade.

Podsjetimo što je točno Banožić izjavio prije par dana.

 

"Također, imam pravo postavljati još neka pitanja koja neću postaviti. Iako, kao dijete proživio sam Domovinski rat u Vinkovcima. Preživio sam i same avionske napade koji su bili u tom trenutku na Vinkovce, pa čak i na našu obiteljsku kuću iz koje smo izašli netom kada je pogodila avionska granata. Ili isto tako kada je nekoliko minuta kasnije gotovo do polovice srušen samostan časnih sestara gdje je bila većina ljudi iz ulice u centru grada.

Imam pravo postavljati ta pitanja, ali neću. To je na gospodinu Selaku da objašnjava hrvatskim braniteljima kada već ovako postavlja se tvrdo u odnosu na svu povijest koju smo imali, koju smo danas imali prilike čuti od pukovnika Ivandića, na koji način se stvaralo HRZ i koja je uloga njih i zašto dan danas daje podršku. U konačnici vidimo da kolege piloti daju jasnu podršku pukovniku Ivandiću samim ovim činom, odnosno predlaganjem projekta koji sam kao ministar imao čast poduprijeti', rekao je Banožić.

Pročitajte više