Plenković o promaknuću prijatelja koji je dao stan Frka-Petešiću: Ta priča je ništa

Screenshot: N1

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković danas je u posjetu Zadarskoj županiji i otoku Pagu. Rekao je da želi podržati sve aktivnosti koje se provode u infrastrukturnim projektima na Pagu, kao i sve druge projekte.

Spomenuo je kako se Novalja razvija stalno te da nije zabilježila pad stanovnika prema zadnjem popisu. Komentirao je i aktualne političke teme. Povjerenstvo za sukob interesa je reklo da pokreće postupak vezan uz stan Zvonimira Frka-Petešića, prenosi N1.

"Mislim da je breaking news koji bi trebao vrištati u eteru to da je Povjerenstvo reklo da su gradonačelnik Zagreba Tomašević i dvoje njegovih zamjenika prekršili zakon. To je jedino što sam ja vidio u vezi Povjerenstva danas", rekao je, dodajući da za Frka-Petešića nije vidio.

Oporba tvrdi da Plenkovića ego priječi da surađuju oko demografske obnove te da je nervozan. "Njihov je posao da nešto govore i da nešto kritiziraju. Posao javnosti je da prati tko što radi. Ja sam Ivanu Penavi potpuno odgovorio na zastupničko pitanje (o demografskoj obnovi). Da mi nismo spremni na suradnju, to jednostavno nije točno", rekao je Plenković.

O Frka-Petešiću

Je li zaista omaška ako se ne provjerava je li na istoj adresi cijela obitelj?

"To je trivijalno pitanje. On je državni dužnosnik, ima pravo na stan dok je na toj dužnosti. Dolazi s mandata veleposlanika u Maroku u Hrvatsku 31. kolovoza 2017., a 1. rujna počinje raditi kao moj predstojnik. U tom trenutku on stječe pravo na stan, kao što ga imaju svi drugi dužnosnici. Ima ista prava kao i svi drugi. Točka", rekao je Plenković.

Na dodatna pitanja o Frka-Petešiću Plenković nije htio odgovarati.

"Ne može. Sad smo u Novalji, radi Novalje, radi Ličko-senjske županije. Nemamo što raščišćavati, sve smo raščistili. Imate li bilo koje drugo pitanje koje je relevantno za hrvatsku javnost? O bilo čemu? Ništa? Hvala, doviđenja", kazao je.

Napredovanje čovjeka koji je dao prebivalište Frka-Petešiću

O navodima portala Net.hr da je obitelj Frka-Petešića bila prijavljena u stanu supruge Ilije Želalića, koji je kasnije imenovan na poziciju izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Alžiru, Plenković kaže da, koliko on zna, Frka-Petešić nije imao veze s imenovanjem.

>> Objavljeno tko je prijatelj koji je Frka-Petešiću dao stan. Postao je veleposlanik

"Koliko se ja sjećam, on radi u Ministarstvu vanjskih poslova možda čak i duže nego ja, od 1993. ili 1994. godine. Njegova karijera nema apsolutno nikakve veze sa Zvonkom (Frka-Petešićem)", kazao je premijer.

Dodao je da po pitanju te teme "nema ništa", ali da s novinarima može pričati o "kršenju zakona Možemo u Zagrebu".

Pročitajte više