Plenković kaže da ne kupuje umirovljenike uoči izbora. Pogledajte mu oglas na profilu

Screenshot: Facebook, Foto: Patrik Macek/PIXSELL

OSVANUO je još jedan plaćeni oglas HDZ-a o covid-dodatku umirovljenicima koji je danas usvojila vlada Andreja Plenkovića.

> Vlada donijela odluku o covid-dodatku, evo koliko će dobiti umirovljenici

Jutros smo pisali o plaćenoj reklami splitskog HDZ-a na istu temu pred lokalne izbore, a sad se pojavila nova. Ovoga puta na službenom Facebook profilu Andreja Plenkovića uz dodatak da ju je platila stranka.

"Umirovljenici su jedna od najranjivijih skupina u društvu i dodatno su pogođeni okolnostima #COVID19. Vlada RH je osigurala jednokratnu isplatu za više od 800 tisuća umirovljenika, a ukupno će biti isplaćeno 600 milijuna kuna, krajem travnja ili početkom svibnja", stoji u plaćenom oglasu HDZ-a na Plenkovićevom profilu.

Što Plenković kaže na plaćene oglase?

Inače, radi se o novcu koji neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata na račune umirovljenika, kakve li slučajnosti, kreće neposredno uoči lokalnih izbora.

Plenkovića su novinari u ponedjeljak pitali radi li se o kupovini glasova, a on je odgovorio: "Po toj logici je vlada onda kupovala naklonost 680.000 radnika zadnjih godinu dana, oni su dobivali mjesečno 4000 kuna. Onda smo kupovali naklonost 120.000 poslodavaca. Po tome bismo na izborima dobivali 80 posto. Ovo je odgovoran potez vlade."

 

 


*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više

 

Pročitajte više