Plenković komentirao Keleminčevo navodno mokrenje po Srbu i puštanje pasa na ljude

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

ŽUPANIJSKI odbor HDZ-a Istarske županije održao je sjednicu u Svetom Petru u Šumi.

Tamo je bio i premijer Andrej Plenković, koji je nakon sjednice održao konferenciju za medije. 

Rekao je o čemu se razgovaralo na županijskom odboru, istaknuvši da je Istra bitna u razvoju Hrvatske.

O otvaranju Pelješkog mosta i pozivu predsjedniku Zoranu Milanoviću rekao je: "Ono što će se dogoditi je kraj radova, konačno spajanje, a pravo otvaranje, završetak cijelog projekta, bit će iduće godine. Mi koji smo operativno involvirani, a vlada je, bit ćemo tamo. Nisam se bavio pozivima. Dogodine će biti fešta, pa će svi koji su podržavali taj projekt moći biti tamo."

Istra ima sjajne brojke, dodao je. "Kozlevac je zadovoljan, imamo odličan odnos", kazao je Plenković, prenosi N1

HDZ u Istri stoji bolje nego ikad. "Mislim da HDZ ne bi smio biti anatemiziran. Vlada ne samo da je riješila ogromne dugove Uljanika nego je pomogla sve velike projekte ovdje", naglasio je Plenković.

O Kelemincu i ZDS-u

Na pitanje što se događa u Srbu vezano uz današnju presicu SNV-a o "nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca, koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba" na kojoj je Milorad Pupovac rekao da je Keleminec istaknuo ustaška obilježja te da mokri po Srbu i da pušta pse na mještane, Plenković je rekao:

"Pročitao sam što se zbiva. Prema sadašnjem zakonu, svi mehanizmi koje imaju policija i sudovi su tu za poduzimanje mjera. Koliko sam shvatio, policija je već djelovala i djelovat će ponovno ako treba."

"O zabrani 'ZDS'-a ćemo razgovarati, sve to tamo je ionako već nedopušteno", odgovorio je na pitanje kad će se razgovarati o inicijativi zabrane korištenja pozdrava 'ZDS'.

O sastanku s predstavnicima žrtava NDH rekao je: "Dogovorit ćemo se."

Međutim, nije htio odgovoriti na pitanje reporterke N1 zašto toliko dugo traje odluka o novom zakonu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više