Plenković: Milanović je porušio sve što se moglo porušiti

Foto: Pixsell/ Davor Javorovic

PREMIJER Andrej Plenković danas je, upitan je li prvotno najavljen dolazak na Dan Hrvatske obrtničke komore (HOK) otkazao zato što je tamo došao predsjednik RH, pojasnio kako je on danas išao u Osijek, Vinkovce i Đakovo, a u HOK je išao ministar Davor Filipović.

"Ja sam dolazio danas u Osijek, Vinkovce, Đakovo. Jučer sam bio na Zlatnoj bilanci s najboljim hrvatskom kompanijama, a na obrtničku komoru je išao ministar Filipović", izjavio je Plenković novinarima u Osijeku.

Premijer je, prema medijskim napisima, jutros najprije najavio svoj dolazak na Dan HOK-a, no potom je dolazak ipak otkazao, a predsjednik RH Zoran Milanović ustvrdio je kako je Plenković s tog događaja "zbrisao".

"Ogromna je razlika među nama"

Na pitanje je li Hrvatska talac odnosa premijera i predsjednika RH Plenković je uzvratio kako je "razlika ogromna".

"Mi radimo ozbiljan posao, on šteti - i to je razlika", ustvrdio je premijer.

"Ako netko koristi takve riječi, vrijeđa ministra, vrijeđa premijera, vrijeđa vladu, nemamo mi tu što puno komunicirati. Stvari su to skroz jasne. Mi smo tu za hrvatske građane i hrvatske interese, a za koga je on tu, ja to ne znam", rekao je  Plenković

"On je porušio sve što se moglo porušiti"

Milanovića je prozvao da je "snizio političku kulturu, a divljaštvo, primitivizam i uvrede učinio normalnima".

"On je jedan negativan primjer koji je nažalost snizio i porušio sve što se moglo porušiti na hrvatskoj političkoj sceni. Mi nismo takvi, drukčiji smo, radimo drukčije, imamo druge metode i drugi pristup i ljudi to u konačnici vide", ustvrdio je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte više