Plenković: Nisam naredio da se potpiše memorandum, pokušavaju nas srušiti

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković komentirao je u Pragu današnju sjednicu Antikorupcijskog vijeća u saboru na kojoj je na pitanja zastupnika odgovarao bivši šef Janafa Dragan Kovačević kojega USKOK tereti za primanje 6.2 milijuna kuna mita za namještanje milijunskih poslova raznim tvrtkama.

Kovačević je izjavio da je na sastanku u vladi premijer Andrej Plenković sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Kovačević odbio. Plenković kaže kako je tu sve jasno, piše N1.

"Nisam naredio da se potpiše memorandum"

“Niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum niti da se zatvara sisačka rafinerija. Memorandum je komercijalni ugovor između MOL-a i Ine. Poslovne odluke o sisačkoj rafineriji su odluke Ine. To su poslovne odluke, a ovaj očaj, jad, čemer, hvatanje za slamku i dovođenje Uskokovog optuženika koji dolazi da se spasi i pokušava baciti teme o nekim sastancima, politici, nalozima… To je iskreno, sve skupa smiješno. Puno govori o njemu i onima koji ga okružuju. On očito nije sam, a oporba mu asistira", rekao je.

"Pokušavaju nas srušiti, na izborima im ne ide pa pokušavaju sve. Ljudi shvaćaju tko im osigurava euro, rast, Schengen, tko daje potpore, ograničava cijene proizvoda… Ima nas koji vodimo računa o istinskim interesima građana i jedne rušilačke, remetilačke ekipe koja će učiniti sve da se dokopa vlasti pa makar zvala u sabor čovjeka s optužnicom. Sad smo se spustili ispod podruma, u nekom glibu… Zastrašujuće je na što se svela politička scena”, rekao je Plenković.

"Na sastanku sam informiran"

Premijer kaže kako je na sastanku s bivšim ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem i Kovačevićem - informiran.

“Najbitnije je da je Kovačević sam pohvalio taj memorandum dok je bio na čelu Janafa. Mi se ništa nismo složili, oni su nam izložili temu i kasnije su se Ina i Janaf dogovorili”, kaže.

Plenković je rekao i kako je obitelji Tuđman izrazio sućut zbog smrti supruge prvog predsjednika Franje Tuđmana, Ankice Tuđman.

Na pitanja o današnjem summitu, kaže kako je dobro da se radi u ovako širokom formatu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više