Plenković: Petrov je roditeljima preporučio Pfizer, a mostovci zazivaju ivermektin

Foto: FAH

ODRŽANA je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković.

"Ušli smo u fazu stvaranja novih radnih mjesta, a poseban akcenat stavit ćemo na aktivne mjere zapošljavanja. Sukladno tome očekujemo nastavak trenda rasta plaća", rekao je, prenosi N1.

Plenković se dotaknuo i ukidanja ograničenja cijene goriva i naftnih derivata.

"Nakon što smo pravodobno reagirali i spriječili rast cijena, sada kada imamo jasan signal o trendu koji će se promijeniti, gdje će cijene biti niže, ukinuli smo tu uredbu. Tako prepuštamo tržištu da regulira cijenu goriva. Mislim da je to dobro i korisno", rekao je.

Što se tiče potvrde soja omikron u Hrvatskoj, Plenković je rekao da moramo biti oprezni: "Maske, prozračivanje, svi higijenski elementi… A dalje očekujemo preporuke HZJZ-a i Ministarstva zdravstva."

O Milanoviću

Komentirao je nove optužbe predsjednika Zorana Milanovića na račun ministra obrane Marija Banožića, vlade i stožera.

"Ne znam što je govorio, meni je žao ovih koji ga zovu. On gdje god ode, nitko ne zna zašto je došao. Odjeci su stalno neke svađe, komentari, uvrede… Mislim da je to redundantno i gubi se cijeli smisao. Nebitno, ovo što priča je bez veze. Gubljenje vremena mi je komentirati njegove teme i konstrukcije. Bavimo se mi bitnijim temama", rekao je Plenković.

Komentirao je i Most i Božu Petrova.

"Govorio je da je svojim roditeljima preporučio cjepivo Pfizer, a njegovi zastupnici odu na Trg i zazivaju ivermektin", rekao je Plenković te se osvrnuo na prosvjede: "18. prosinca se neće dogoditi ništa. Ovaj koloplet aktera… Ima onih koji naivno misle da nema korone. Ovi koji umiru na intenzivnoj njezi, umiru tek tako jer nemaju što raditi. Ali postoje i politički paraziti. Koji bi htjeli nešto ušićariti na temama poput ovih."

O biskupima

Premijer je komentirao sastanak s članovima Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije.

"Nije mi jasno kako je došlo do te interpretacije da se protive covid-potvrdama. To je mogao samo netko jako zlonamjeran staviti u naslov. To je neistina. Ja prvo pozivam sve da dobro pročitaju tih nekoliko stranica priopćenja Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax. Mi smo razmotrili na tom sastanku niz tema, nije covid bila jedina tema. Vrlo se jasno kaže da je cijepljenje dobar put, da je ostavljen izbor da se cijepi onaj koji hoće. Imamo alternative za one koji ne žele, a to je testiranje. Naglašena je potom svrhovitost covid-potvrda, da se smanji mogućnost zaraze.

Ništa nije u kontradikciji, nije u redu da se stvara fabricirani različiti stav između Biskupske konferencije i Iustitije et Pax. Što se nas tiče, taj je sastanak bio odličan", rekao je Plenković.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više