Plenković: Postoji razlika između Kovačevića i Uskokovih optuženika u našoj koaliciji

Foto: EPA

PREMIJER Andrej Plenković komentirao je jučerašnju sjednicu Antikorupcijskog vijeća, na kojoj je bivši šef Janafa i Uskokov optuženik Dragan Kovačević ustvrdio kako je premijer 2018. godine, na sastanku s njim i tadašnjim ministrom gospodarstva, sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije. 

Iz Ine su kasnije u četvrtak priopćili da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku i prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika, a saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je kako je Inino priopćenje priznanje da je Hrvatska sudjelovala u gašenju rafinerije. 

"Postoji razlika među Uskokovim optuženicima"

Plenković je ustvrdio kako to nije vidio, ali je vidio "nastojanje da se u Hrvatskom saboru na Antikorupcijsko vijeće dovede Uskokovog optuženika koji, vidim, nije baš artikuliran u svim svojim rečenicama".

Na komentar novinarke da optuženika ima i u vladajućoj koaliciji, uzvratio je kako postoji razlika.

"Ovdje imate čovjeka koji stavlja u funkciju svoj proces tako da na politički način uz pomoć oporbe nastoji srušiti vladu, iznositi lažne teze u eter i biti instrument političkih oponenata vlade", rekao je.

"To je razlika - znate kolika? Da odete u normalan restoran ili u Slovensku, u podrum gdje je on dovlačio Milanovića i druge drugare u vrijeme korone, a sada su otišli ispod buže u podrumu - u glib su otišli", ocijenio je.

Plenković je poručio kako se mora jasno sagledati tko to i zašto radi i koji je cilj te ustvrdio kako je sjednica bila "čista politička zloupotreba Antikorupcijskog vijeća", a zatvaranje rafinerije u Sisku poslovna odluka Ine.

Pročitajte više

 

Pročitajte više