Pobjegao Rus osuđen na zatvor čija je kći nacrtala proturatnu sliku

Foto: Twitter

PREMA najnovijim informacijama, nije poznata lokacija Rusa koji je osuđen na dvije godine zatvora zbog diskreditiranja ruske vojske, čija je 12-godišnja kći nacrtala sliku koja prikazuje rusko bombardiranje obitelji u Ukrajini. Ruske vlasti su objavile kako je Aleksej Moskaljov (54) tijekom noći pobjegao iz kućnog pritvora i da nije bio prisutan na suđenju. Tijekom pritvora je nosio narukvicu za praćenje, ali ju je prije bijega uspio skinuti. 

Moskaljovljev odvjetnik Vladimir Bilijenko rekao je novinarima nakon današnjeg saslušanja kako je tek na sudu saznao za nestanak klijenta. Podsjetimo, Moskaljov, samohrani roditelj iz grada Jefremova, osuđen je danas na dvije godine zatvora zbog diskreditiranja ruskih oružanih snaga, odnosno zbog komentara koji je objavio na internetu, piše The Guardian.

Kći mu završila u sirotištu

Njegova kći Marija (Maša), učenica šestog razreda, u travnju prošle godine odbila je sudjelovati na patriotskom satu u svojoj školi i napravila je nekoliko crteža na kojima se vide rakete kako lete prema obitelji koja stoji pod ukrajinskom zastavom. Na jednom crtežu je pisalo "Slava Ukrajini!"

Kada je njezina škola zbog crteža pozvala policiju, Aleksej je kontaktirao gradsku vijećnicu za savjet. Policija je nakon toga počela istraživati Aleksejeve društvene mreže i rekla mu da je kćer odgajao na loš način. 

Moskaljov je naknadno kažnjen s 32.000 rubalja (oko 415 dolara) zbog objave na internetu u kojoj je ruske vojnike nazvao silovateljima. To je objavio nakon otkrića navodnih ratnih zločina počinjenih nad civilima u Buči u Ukrajini. 

Aleksej je nakon toga završio u kućnom pritvoru i protiv njega je pokrenut kazneni postupak. Njegova kći je privremeno poslana u dječji dom. Alekseju čak nije bilo dopušteno da s njom razgovara telefonom.  

Pročitajte više