Policajac kojeg je udario vozač Golfa je pri svijesti, otkrio čega se sjeća

Foto: PU splitsko-dalmatinska

TEŠKO ozlijeđeni 20-godišnji policajac na kojeg je sinoć u Splitu namjerno naletio vozač Golfa je pri svijesti i komunicirao je s liječnicima. I dalje se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, a njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične, doznaje Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenoj informaciji koju doznaje spomenuti dnevni list, teško ozlijeđeni policajac je u razgovoru s medicinskim osobljem rekao kako misli da je vozač Golfa vozio brzinom od najmanje 70 km/h i da uopće nije pokušao stati, već da je samo udario u njega, oborio ga i pobjegao.

Počeo samostalno disati

U naletu auta policajac je zadobio serijsku frakturu rebara s frakturom lopatice desne strane i hematopneumotoraksom, odnosno izljev krvi u plućnu maramicu uz prisustvo zraka. Odmah po prijemu u bolnicu policajcu je drenirano desno prsište, a trenutno diše spontano, bez respiratora, piše Slobodna.

Kako se već ranije pisalo, policijski vježbenik i njegov mentor sinoć su bili u redovnoj kontroli prometa u Ulici Domovinskog rata. Bili su kod zaustavljenog BMW-a kada je vježbenik primijetio kako niz ulicu netko krivudavo vozi automobil.

Zamahao je svjetlećom palicom sa znakom "STOP policija" kako bi dao znak vozaču da zaustavi vozilo, no ovaj je nastavio s vožnjom. Udario je mladog policajaca prednjim dijelom Golfa i odbacio ga 12 metara na autobusno stajalište i parkirani policijski kombi.

Vozač Golfa napustio je mjesto nesreće bez osvrtanja. Samo je produžio i pobjegao. Mladom policajcu polomio je šest rebara i nanio brojne druge ozljede, dodaje Dalmatinski portal.

Pročitajte više