Policajac preuzeo krivicu za prijatelja koji je pijan slupao BMW u Lici i pobjegao

Ilustracija: Shutterstock

POLICAJAC je svojim kolegama pokušao slagati da je skrivio prometnu nesreću, a zapravo je za nesreću kriv njegov prijatelj koji je vozio pod utjecajem alkohola.

Nesreća se dogodila 27. travnja, kada je prijatelj zadarskog policajca navečer slupao BMW u Gračacu i udaljio se s mjesta događaja, priopćili su jučer iz PU zadarske. Policajac je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja

Protiv policajca će se pokrenuti disciplinski postupak

Policajac je, kada je saznao za nesreću, u namjeri da pomogne vozaču BMW-a, došao na mjesto događaja prije policije.

"Policijskim službenicima predstavio se kao osoba koja je upravljala automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju. U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru. S obzirom da je osumnjičenik policijski službenik, koji je bio van službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti", priopćili su iz PU zadarske.

Ovjeravanje neistinitog sadržaja je kazneno djelo zbog kojeg se može dobiti kazna zatvora od šest mjeseci pa do pet godina.

Pročitajte više

 

Pročitajte više