Policajac u SAD-u pucao elektrošokerom na čovjeka na benzinskoj: "Skuhao ga živog"

Screenshot: YouTube/WKMG News 6 ClickOrlando

ODVJETNICI muškarca s Floride kazali su da se on nastavlja boriti za život nakon što ga je policajac elektrošokerom "skuhao živog". Naime, policijski službenik ga je gađao elektrošokerom dok je muškarac bio preliven benzinom. 

Upozoravamo da bi nekim čitateljima ova videosnimka mogla biti uznemirujuća.

Do incidenta je došlo 27. veljače na benzinskoj postaji Wawa u Orlandu kada je Jean Barreto (26) punio motocikl. Zamjenik šerifa okruga Osceola optužen je da je oborio Barreta na tlo zajedno s motociklom pri čemu se prolio benzin.

Pobjegao kada ga je policija pokušala zaustaviti?

Nakon toga su došla još najmanje tri policajca od kojih je jedan pucao na Barreta elektrošokerom, što je izazvalo eksploziju. 26-godišnjak je nakon toga zadobio opekline trećeg stupnja preko 75 posto tijela.

"Zbog ove nepotrebne i nepromišljene upotrebe elektrošokera došlo je do eksplozije koja je zahvatila i policajce koji su zadobili manje opekline", navode odvjetnici, a prenosi NBC News.

Policija je u veljači priopćila kako je reagirala na dojavu o skupini motociklista koji su uperili oružje u ljude. Barreto je navodno pobjegao nakon što ga je policija pokušala zaustaviti na obližnjoj cesti te su ga službenici pronašli na benzinskoj postaji Wawa.

Šerifov ured planira danas održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o detaljima incidenta.

Odvjetnici: Nije bio naoružan

Na videosnimci s mjesta događaja vidi se kako Barreto počinje gorjeti dok su se on i policajac borili na tlu. Njegovi odvjetnici tvrde da on nije bio naoružan i da nema prijašnjih kaznenih djela.

"Još se uvijek bore za njegov život. Na većem dijelu tijela nema kože, sva mu je izgorjela. Liječnici će ga tijekom sljedećih nekoliko dana morati staviti u induciranu komu kako bi se odstranila mrtva koža s tijela", kazali su odvjetnici.

Pročitajte više