Širi se laž da je Matejevoj prijateljici oduzeta putovnica. Javio se njezin otac

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Nestali.hr

PRIJATELJICA Mateja Periša koja živi u Podstrani pokraj Splita, a u vrijeme njegovog nestanka bila je u Beogradu, još se nalazi u Srbiji. Medijima i društvenim mrežama proširila se priča da joj je zabranjen izlazak iz Srbije i da joj je oduzeta putovnica.

No ta priča nije točna. Kako je Telegrafu potvrđeno iz srpskog MUP-a, ona i dalje ima putovnicu i nije joj oduzeta. Beogradska policija s njom je obavila razgovor. 

"Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to vam mogu potvrditi. Ali nema govora o tome kako joj je oduzeta putovnica. Trebala bi iz Beograda za Split krenuti večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema s autom. Cijelo sam vrijeme s njom u kontaktu. Savjetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzeta putovnica", rekao je otac djevojke za Slobodnu Dalmaciju.

Komentirao je i večer kada je Matej nestao. "Moja kći ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom ni u kakvom kontaktu. Poslao joj je tu večer poruku na Instagram u kojoj je napisao 'Di si!'. Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju",  kaže.

Matej prije nestanka zvao Splićanku u Beogradu

Podsjetimo, prije nekoliko dana se u priči o nestanku Mateja pojavila Splićanka (podaci poznati redakciji), Matejeva prijateljica koja je u isto vrijeme bila u Beogradu kada i Matej i njegovi prijatelji. Nju je Matej zvao u noći kada je nestao. Potvrdio je to Indexu Matejev otac Nenad Periš. On je Matejevu prijateljicu iz Splita sreo slučajno ispred policijske postaje u Beogradu, u kojem se nalazi već više od deset dana u potrazi za svojim sinom.

Tada mu je potvrdila kako je Matej zvao te noći. "Rekla mi je da je poziv bio propušten. Vidim da se sad prenosi njena izjava da ga nije čula zbog buke u klubu, ali u principu je svejedno što je od toga dvoje", kaže Matejev otac. Bit onoga što je Splićanka rekla i ocu i Matejevim prijateljima koji su s njom stupili u kontakt jest to da s njime u noći nestanka nije ostvarila komunikaciju. 

Ona je sestra Matejevog prijatelja koji s njim nije bio u Beogradu i bavi se izletničkim brodovima. Vlasnica je dvije firme za obalni i pomorski prijevoz putnika te jednog obrta koji je, među ostalim, registriran za istu djelatnost. 

Te se večeri navodno nalazila u Buddha baru, koji se nalazi u Beogradu na vodi, kao i restoran Savanova kod kojeg je Matej posljednji put viđen. Iz smjera Gotika spomenuti je bar udaljeniji od Savanove, i to otprilike dvjestotinjak metara. 

Pretpostavljalo se da se Matej želio naći s njom budući da je ona česta gošća u Beogradu i dobro poznaje noćni život. Matej je prvi put bio u Beogradu i za pretpostaviti je da ondje nije imao kontakata osim nje.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više