Policija je konačno javila da je pijani policajac vozio auto. Udaljen je iz službe

Foto: Davor Javorovic /PIXSELL

Policijski službenik PU vukovarsko-srijemske prekršajno je procesuiran, udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Recimo odmah kako je vrlo rijedak slučaj da policija izvijesti kako je njihov zaposlenik pijan počinio nekakav prekršaj u prometu. Vidjeli smo to iz nedavnih primjera na području drugih policijskih uprava. No, možda je razlika u tom što su akteri nedavnih slučajeva bili policajci van službe, dok je ovaj put bio policajac koji je bio u službi.

Pijan vozio službeni auto

Policija je izvijestila kako im je građanin sinoć oko 23 sata dojavio da se vozilo kreće državnom cestom D-55 u smjeru Vinkovaca i pritom krivuda po cesti. Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su u 23:16 u Ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima zaustavili vozilo te obavljenim nadzorom utvrdili kako se radi o službenom vozilu Policijske uprave vukovarsko-srijemske, kojim je pod utjecajem alkohola upravljao policijski službenik kriminalističke policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske za vrijeme službe.

"Policijski službenik je isključen iz prometa i udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti", izvijestili su iz policije.

Htjeli zataškati pijanog policajca iz Rijeke?

Podsjetimo, jedan od slučajeva o kojima policija nije izvijestila otkrio je upravo Index zahvaljujući dojavi čitatelja. Naime, on nam je rekao da se nesreća dogodila oko 23 sata na vijaduktu Svilno. Kaže da se mladi par, 23-godišnji mladić i 22-godišnja djevojka, vraćao iz Rijeke u Gorski kotar kad se ispred njih pojavio auto koji je vozio u suprotnom smjeru. U tom autu bio je pijani policajac, a policija je o tome javila tek na naš upit. Dotad to nisu smatrali prikladnim spomenuti u svojim dnevnim priopćenjima. Čak nam nisu htjeli reći radi li se o visokopozicioniranom policajcu, no ministar policije otkrio je kako se radilo o zamjeniku načelnika jedne PU na području PU primorsko-goranske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.