Policija objavila detalje masakra učenika u Teksasu: "Ubojica je potpuno zao"

Foto: Profimedia

PORUČNIK Chris Olivarez, glasnogovornik odjela teksaške policije za javnu sigurnost, gostovao je na NBC-u te objavio više detalja o masakru učenika u školi u mjestu UValde.

"Ono što znamo je da je napadač prvo sudjelovao u incidentu sa svojom bakom prije napada u školi. Potom je ustrijelio baku. Pobjegao je vozilom te se nalazio blizu škole kad je policija dobila prvu dojavu o prometnoj nesreći te naoružanom pojedincu koji ulazi u školu", rekao je glasnogovornik policije.

"U tom trenutku aktivirana je lokalna policija, policija koja čuva školu te državna policija, čiji službenici su prvi došli na mjesto događaja i čuli kako u učionicama odjekuju pucnjevu. Pokušali su ući u zgradu, a napadač je zapucao i pogodio nekoliko policajaca", rekao je Olivarez.

"Pucao je u svakog kog je vidio"

"U tom trenutku policajci su počeli razbijati prozore oko škole u pokušaju da evakuiraju djecu, učitelje, svakoga koga su mogli, da ih pokušaju izvući iz škole", dodao je.

"Ono što znamo je da je napadač uspio ući u učionicu te se zabarikadirao u njoj. Počeo je pucati u velik broj djece i učitelja koji su bili u toj učionici. Nije imao baš nikakvog obzira prema ljudskim životima, dakle potpuno zla osoba. Pucao je u svakog kog je vidio", rekao je Olivarez.

"U tom trenutku na lice mjesta došla je ekipa policijskih specijalaca, među kojima su bili federalni službenici, te lokalna i državna policija. Uspjeli su na silu ući u učionicu. Zapucao je i na njih, a oni su uzvratili vatru i ubili napadača. U napadu je ubijeno 19-ero djece i dvoje učitelja", zaključio je policijski glasnogovornik.

Pročitajte više