Policija: Plenković nije tražio da uhitimo muškarca (71) zbog komentara na Facebooku

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

SLUŽBENICI Policijske uprave zadarske proveli su u petak, 21. siječnja, kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom i 49-godišnjakom zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je zadarska policija.

Kako se navodi u priopćenju, obojica muškaraca su 20. siječnja, ispod članka na jednom zadarskom portalu o najavi posjeta predsjednika vlade Andreja Plenkovića Maslenici, objavila komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja.

"Premijer nije uključen u postupanje policije"

Nakon provedenog istraživanja, obojica su 21. siječnja, u popodnevnim satima, uz Optužni prijedlog, prepraćena na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju na to da je premijer uključen u postupanje policije. Riječ je o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku, istaknuto je u priopćenju.

Prema pisanju zadarskih lokalnih medija, 71-godišnji muškarac napisao je na Facebooku da premijera "treba dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone".

Uhićeni: Nisam bio sam, uhitili su još nekog

"Zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja jer ja sam mu opasnost. U policiji su mi najprije rekli da sam prijetio premijeru, a s obzirom na to da sam im izbio taj argument, okrenuli su na vrijeđanje. Bilo je još uhićenih, sa mnom je bio čovjek sudionik akcije Maslenica. Dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto za komentar“, objavio je muškarac uz fotografiju optužnog prijedloga.

Pročitajte više