Policija: Prijavit ćemo i HGSS-ovca i još jednu ozlijeđenu osobu za prekršaje

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEČKA policija je u podne je održala presicu na kojoj je napokon detaljnije progovorila o napadu trojice istreniranih boraca na HGSS-ovce i ženu na Platku. 

Rekli su da neće kazneno prijaviti MMA napadače s Platka te da će prekršajno prijaviti i HGSS-ovca i još jednu ozlijeđenu osobu. 

>> Doznajemo: Policija tvrdi da su HGSS-ovci isprovocirali MMA borce

>> Laž je da policija ne može kazneno prijaviti divljake s Platka ako ozljede nisu teške

> TEKSTUALNI PRIJENOS

"Policija je prvo imala sumnju na prekršaj. Dovedeni su u policiji, zadržani su u policijskoj postaji koliko su zakonski mogli i onda su pušteni", rekao je.

"Potvrđeno je da su sve ozljeđene osobe zadobile lake tjelesne osljede, potvrđeno je iz Zavoda. Dostavljena je sva medicinska dokumentacija. Sve nam je potvrdilo osnovanu sumnju da je pet sudionika događaja počinilo prekršaj iz domene javnog reda i mira", rekao je. 

Prijavili HGSS-ovca i još jednu ozlijeđenu osobu

"Utvrdili smo da je pet osoba počinilo prekršaj. Više je osoba bila tamo. Da, prijavljen je i pripadnik HGSS-a", kažu iz policije. 

"Prijavljene su i osobe koje su se prethodno družile uz alkoholno piće u kafiću", govore iz policije. Novinari su uzvratili da to nije zabranjeno. Iz policije kažu: "Točno, nije zabranjeno".

Potvrdili su da je dvoje ozlijeđenih i prijavljeno. 

"Nije nam jasno zašto je ovakva reakcija javnosti", kažu. Tvrde da nisu pokušali zataškati događaj. 

Ne žele reći je li žena ozlijeđena

Policija kaže da žena nije prijavljena, ali ne žele reći je li ozlijeđena. 

"PU primorsko-goranska ima na godišnjoj razini preko 1000 prekršaja", govori čovjek iz policije. Novinari uzvraćaju da to nisu ovakvi prekršaji. 

Zašto dva i pol dana nisu izvještavali o napadu na Platku? "Mi za ovakve prekršaje mi u pravilu ne izvještavamo", rekao je. 

Novinar Indexa pitao je zašto pričaju o teškim ozljedama ako postoji kazneno djelo nasilničkog ponašanja. "Nije moglo. Odlučujući faktor je bila kvalifikacija ozljeda koje su lake". 

"Utvđena je prisutnost alkohola u krvi kod svih pet osoba", rekao je. 

"Nismo ih priveli i uopće ih nećemo privesti"

"Nismo ih priveli ni drugi ni treći dan jer za privođenje sucu treba imati kompletne činjenice utvrđene. Danas smo utvrdili", govori policija.

"Neće uopće biti privredeni. Ići će u redovnom postupku", kažu. 

 

Video: N1

Potvrđuju da policija uopće MMA napadače neće prijaviti kazneno te da sad preostaje još jedino hoće li to učiniti Općinsko državno odvjetništvo. 

Je li više MMA-ovaca napalo HGSS-ovca? "Nećemo vam pojašnjavati što smo utvrdili"

Novinari pitaju policiju je li više MMA-ovca napalo HGSS-ovca: "Nećemo vam pojašnjavati što smo utvrdili". 

Potvrdili su da MMA-ovce nisu testirali na droge "jer to nije praksa u ovakvim slučajevima".

Kakva se poruka ovima šalje, da je nasilje OK ako nisu teške ozljede, pitaju novinari.

"Pripadnik HGSS-a nije službena osoba"

"Vi sad prejudicirate nešto u postupku koji nije završeni. Neki prekršaji su teži nego neka kaznena djela", govori policija. 

"Pripadnik HGSS-a nije službena osoba", kažu.

"Na društvenim mrežama su se širile kojekakve špekulacije da policija ne radi svoj posao i da se zataškava. Takvim pisanjem se neistinito informira javnost", rekao je čovjek iz policije na što su mu novinari uzvratili da ljudi koji pišu po društvenim mrežama ne izvještavaju javnost.

"Nadamo se da se ovakve stvari više neće događati", rekla je na kraju glasnogovornica PU primorsko-goranske. 

Pročitajte više