Zbog incidenta s potvrdama na KIF-u prijavljen 58-godišnjak. Doznajemo o kome se radi

Screenshot: HRT

JUČER, prvog dana kada su na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu postale obavezne covid-potvrde, studenti su bez potvrda upali u zgradu fakulteta, a dekan je zbog svega pozvao policiju. 

Ispred fakulteta se naime oko 8 ujutro okupilo stotinjak studenata nezadovoljnih dekanovom odlukom. Unatoč zaštitarima na ulazu, nakon sat vremena ušli su u zgradu fakulteta bez provjere potvrda. Policija koja je stigla na dekanov poziv intervenirala je i privela 58-godišnjaka. 

U međuvremenu je Policijska uprava zagrebačka provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 58-godišnjak kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirao javno okupljanje, bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavio nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnom okupljanju.

Policija stoga sumnja da je počinio prekršaj iz članka 7. Zakona o javnom okupljanju i članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Shodno navedenom, bit će podnijet Optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, dok će mu za prekršaj iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti biti izdan Obavezni prekršajni nalog.

Kako doznaje Index, prijavljeni 58-godišnjak je izvjesni Robert Schwarz, protivnik cijepljenja. On je, sumnja policija, organizirao prosvjed i poveo studente da uđu na KIF bez covid-potvrda.

Kako se može vidjeti na njegovu Facebook profilu, Schwarz je protivnik cijepljenja i covid-potvrda, a jučer je uživo prenosio događaje s KIF-a. 

Prijavljeni muškarac tvrdi da nije organizator

On, međutim, u objavi na svom Fejsu tvrdi da nije organizator. 

"I taman kad sam mislio da ću se malo odmoriti od kuhanja i spremanja, oni mi nakaleme optužbu da sam organizirao ovo pred KIFom i puste me van. Naravno, i ta optužba će im pasti.

Zahvaljujem svima što brinete a najviše odvjetnicima i njihovoj brzoj reakciji.

Kao što i rekoh, ako misle da će nas zastrašiti, malo su se zajebali", napisao je. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više